Leslie West – Soundcheck

Pitkänlinjan muusikko on ehtinyt soolojulkaisuissaan jo albumiin numero kuusitoista. Kiitettävä määrä albumeita kenelle tahansa, ja kun tuohon vielä lisätään miehen tekemät albumit West, Bruce & Laing sekä Mountain yhtyeiden kanssa on määrä jo melkoinen. Viimeisin albumi on nimeltään ”Soundcheck” ja luvassa on vahvasti blues -henkistä rockia.

Albumin avauskappale ”Left By The Roadside To Die” edustaa modernimpaa etelän rockia ja tämä voisi hyvinkin olla vaikkapa Lynyrd Skynyrdin tai Molly Hatchetin kappale. Westin rosoinen lauluääni sopii kappaleeseen erinomaisesti ja kitaratkin mouruavat todella hienosti. Hieno avaus albumille. ”Give Me One Reason” on selkeästi bluesmaisempi kappale. Kyseessähän on vanha Tracy Chapmanin kappale, jonka West herättää kyllä hienosti eloon.

Here For The Party” edustaa albumin raskaampaa osastoa. Ei ihme että Zakk Wylde vieraili Westin edellisellä levyllä, sillä kyllä tästä kappaleesta kuulee, että jotain on herra Wylde oppinut tältä virtuoosilta. ”You Are My Sunshine” onkin sitten rauhallisempi veto, akustinen kappale jolla vierailee Peter Frampton. Erittäin vahva ja sielukas esitys.

”Soundcheck” on hyvä albumi, se on tarpeeksi monipuolinen, mutta ei lähde kuitenkaan rönsyilemään liikaa joka suuntaan. Ammattimies asialla ja sen myös kuulee. Albumin rokkaavimpia kappaleita ovat Brian Mayn tähdittämä ”Goin’ Down” sekä ”Empty Promises / Nothin’ Sacred”, joka on Westin itsensä mukaan hänen tribuuttinsa AC/DC:lle. Kun tähän lisätään vielä erittäin hieno kappale ”People Get Ready” ja erinomainen versio kappaleesta ”Stand By Me” ei valittamiselle juurikaan jää aihetta. Tuossa ”Stand By Me” kappaleessa Westin kanssa duetoi Ariela Pizza niminen neito joka on vasta 16-vuotias. Täytyy sanoa, että kyseessä on erinomaisen lahjakas laulaja.

8/10

Kappalelista:

1.Left By The Roadside To Die
2.Give Me One More Reason
3.Here For The Party
4.You Are My Sunshine
5.Empty Promises / Nothin’ Sacred
6.A Stern Warning
7.People Get Ready
8.Goin’ Down
9.Stand By Me
10.Eleanor Rigby
11.Spoonful

http://www.mountainrockband.com/main.php

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua