Leveragelta uusi albumi tammikuussa

Helsinki-Jyväskylä akselilta ponnistava Leverage julkaisee toisen, vielä nimettömän, täyspitkän albuminsa tammikuussa. Lue lisää nähdäksesi virallisen tiedotteen.

Tyylikkäästi uudelle vuosituhannelle päivitettyä vanhan koulukunnan melodista heviä soittava Leverage julkaisi vuonna 2006 ”Tides” debyyttinsä ja kriitikkoryhmä sekä fanit löivät kilvan taaloja likoon kyseessä olevan vuoden kovin metallilevy. Albumi keräsi kerska-arviot musiikkimediassa, sinkkubiisit ”Fifteen Years”, ”Superstition” ja ”Dreamworld” soivat radioissa ja bändi tahkosi keikkoja ympäri Suomen. Debyytti julkaistiin kotimaan lisäksi myös Ruotsissa, Saksassa, Benelux-maissa sekä Kauko-Idässä – Leverage oli tehnyt näyttävän sisääntulon kotimaan hard rock -kentälle.

Leveragen toinen vielä nimeämätön albumi julkaistaan tammikuussa 2008 ja tekijäryhmä on pysynyt muuttumattona. Biisien sävellyksistä vastaa edelleen pääosin kitaristi Tuomas Heikkinen, toisena säveltäjänä kitaristi Torsti Spoof, joka on toiminut myös miksaajana ja tuottajana levylle. Tuomas Heikkinen, joka on sanoittanut albumin kaikki kappaleet, kommentoi tulevaa levyä ” tiukempi, raskaampi mutta myös tunteikkaampi. Melodista raskasta rokkia se on edelleen. Meininki on räyhäkkäämpi kuin Tidesilla. Tämä johtunee kaiketi siitä, että bändi on hitsautunut ja oma ”staili” on kirkastunut.” Omiksi tämän hetkisiksi biisisuosikeikseen tulevalta albumilta Heikkinen nimeää ”Mr.Universe” ja ”Learn to Live” raidat.

Kokoonpanon laulajan pestissä on alusta alkaen seissyt Brother Firetribenkin mikin ääreltä tuttu mies Pekka Heino, jonka ääni on kuin luotu melodiseen rokkiin. Pekka kuvailee fiiliksiään levyn teosta ja sen synnystä ”Vaikka Tidesin erittäin lämpimän vastaanoton jälkeen olisi voinut luulla, että paineet kakkoslevyn tekemiseen ovat huikeat, ei ollut hetkenkään epäilystä, etteikö homma toimisi, kun kuuli biisit demottuina. Oli helppoa lähtea tekemään, kun tiesi, ettei ainakaan materiaalin puolesta tarvitse huolehtia. Piti vaan huolehtia, että biisit saadaan soundipuolella toimimaan niin ettei mitään kysyttävää pitäisi jäädä. Nyt sekin huoli on poissa kun on kuullut valmiin tekeleen, voi huoletta seistä kaiken takana mitä levyltä löytyy. Jos Tides kolahti niin luultavasti kolahtaa myös tämä. Kaikilla osa-alueilla on menty eteenpäin.”

Albumilta julkaistava ensimmäinen single on ”Sentenced”, joka edustaa sitä, mitä Leverage on; mahtipontinen, useista kokonaisuuksista koostuva hard rock -teos. Biisin stadionrockintro, kerrasta selkärankaan liimautuva melodia ja kertsi sekä antaumuksellinen kitarasoolo vievät ”Sentenced” kappaleen kerrasta hardrock -biisieliittiin – takuuvarma päänsisäinen vakioviisu. Uusi albumi tullaan julkaisemaan Suomen lisäksi koko Euroopassa tammikuussa 2008.

Leveragelta on odotettavissa vuoden alussa korkeatasoinen levy, joka tulee olemaan piristävä poikkeus tällä massatuotannon aikakaudella. Latu on auki!

Kommentoi julkaisua