Levyllinen korvakarkkia: arviossa One Desiren ”Midnight Empire”

One Desiren toinen levy “Midnight Empire” tykittää vielä kovempaa kuin hyvin maailmalla mainetta niittänyt, vuonna 2017 julkaistu esikoislevy “”. Uudella levyllä jo ensiraita “Shadowman” ottaa kaikki aseet pois kuulijalta. Toisena sinkkulohkaisuna levyltä kuultu, musiikkivideona Youtubessa 48 tunnissa yli 50 tuhatta katselukertaa saanut kappale vie tummempiin sävyihin kuin on aikaisemmin bändiltä kuultu. Toisena raitana levyltä löytyy eka sinkkujulkaisu “After You`re Gone”. Tämä on ensimmäiseltä levyltä tuttua tykitystä, mikä ei ole missään nimessä huono asia.

Läpi levyn kuuluu tuttu One Desire, mutta selvästi syvemmillä saundeilla ja laulaja André Linmanin koko ajan enemmän karheutta ja karismaa saavalla äänellä. Oma suosikkini “K!ller Queen”on hienoilla kitarasooloilla sävytettynä silkkaa korvakarkkia kuulijalle. Maininnan ansaitsee myös levyn päättävä powerballadi “Only When I Breathe”. Ei ole vaikeaa samaistua sielua repivään tuskaan ja särkyneeseen sydämeen.

Ei epäilystäkään, etteikö tämä levy olisi vielä edeltäjäänsä suurempi. Parasta lienee se, että bändi pitää oman linjansa ja uskoo siihen. Se kuuluu levyltä ja saa kuulijan kappale kappaleelta haluamaan lisää. Tällä kohtaa todella pitää paikkansa se, että hyvää kannattaa odottaa. Kunhan taas lavat ja areenat aukeavat, tulee One Desirella olemaan vientiä niin kotimaassa kuin maailmalla. Itse en malta odottaa, että pääsen bändin livenä tämän albumin tiimoilta todistamaan.

9/10

Kappalelista:
1. Shadowman
2. After You´re Gone
3. Down And Dirty
4. Godsent Extasy
5. Through The Fire
6. Heroes
7. Rio
8. Battlefield Of Love
9. K!ller Queen
10. Only When I Breathe

Kokoonpano:
Jimmy Westerlund – kitara
André Linman – laulu
Ossi Sivula – rummut
Jonas Kuhlberg – basso

https://www.onedesire.net/
https://facebook.com/OneDesireBand/

Kommentoi julkaisua