Levyllinen sysimustaa death metalia: Soul Gutterin uusi albumi Kaaoszinen ensisoitossa

Jyväskyläläinen death metal -kokoonpano Soul Gutter julkaisee debyyttialbuminsa ”Veins” ensi viikon perjantaina 30.3.2018. Yhtye haluaa yhdessä Kaaoszinen kanssa tarjota levyn kuunneltavaksi kokonaisuudessaan viikon ajan ennen julkaisupäivää. Luvassa on täyslaidallinen sysimustaa death metalia hardcorella höystettynä. ”Veins” julkaistaan omakustanteena sekä cd:llä että digitaalisena latauksena. Näin yhtye kuvailee tulevaa albumiaan:

”Debyyttitäyspitkämme ’Veins’ koostuu kymmenestä kappaleesta, joilla musiikkimme soi aiempaa lohduttomampana, aggressiivisempana ja huomattavasti monipuolisempana, mutta silti yhtenäisenä kokonaisuutena. Black metal -mausteet ovat entistä suuremmassa osassa ja hardcore on jätetty enemmän taka-alalle. Pääpaino on edelleen kuitenkin hyvin vahvasti death metalissa.

Sanoitusten teemana on väistämätön viattomuuden loppu, joka on ilmiönä universaali ja sisäänrakennettu osa ihmisyyttä. Sosiaalinen olemassaolomme ja sen lieveilmiöt takaavat sen, että huolimatta siitä, millaisia ratkaisuja teemme ja miten yritämme elämämme elää, tulee ennen pitkää kohdallemme osumaan epäoikeudenmukaista kärsimystä, jolta ei voi välttyä. Sen sijaan siihen, miten sen antaa itseään muovata, voi vaikuttaa. Kappaleissa tarkastellaan sitä, missä muodoissa tuo kärsimys voi esiintyä ja millaisia jälkiä se jättää.

’Veins’ on äärimmäisen raskas tuotos niin musiikillisesti kuin lyyrisestikin, ja jokaisen kappaleen keskiössä on vahva emotionaalinen lataus. Kuuntelukokemus ei välttämättä ole aivan sieltä helpoimmasta päästä, mutta se voi olla sitäkin palkitsevampi.”

Kuuntele ”Veins” kokonaisuudessaan tästä:

https://www.facebook.com/soulgutter
https://www.instagram.com/soulgutter
https://twitter.com/soulguttermusic
https://soulgutter.bandcamp.com
https://soundcloud.com/soulgutter
soulguttermusic@gmail.com

Kommentit