Lie in Ruinsin ”Floating in Timeless Streams” on perusdödistä niin hyvässä kuin pahassakin

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 18.11.2020

Kaaoszinen toimitusta lähestytään Lie in Ruins -nimisen yhtyeen taholta. Homman nimi on suomalainen old school death metal, ja ”Floating in Timeless Streams” on bändin kolmas albumi. Uuden levyn lisäksi yhtye on saattanut maailmaan lukuisia pienjulkaisuja. Julkaisijana toimii suomalaisen vanhan liiton dödiksen kanssa kunnostautunut jenkkiläinen Dark Descend Records. Lie in Ruinsin kohdalla voidaan hyvällä omallatunnolla puhua konkareista, sillä bändi on perustettu alun perin jo vuonna 1993; julkaisukantaan yhtye pääsi kuitenkin vasta 2000-luvulla.

”Floating in Timeless Streams” on varsinaista perusdödöä niin hyvässä kuin pahassakin: bändi taitaa tyylilajinsa salat aina produktiota ja kansitaidetta myöten hyvin, mutta kovin vähän mitään spesiaalia bändillä on lopulta tarjottavanaan. Lie in Ruins on kuin malliesimerkki siitä, kuinka se kuuluisa jokin puuttuu, vaikka mitään varsinaista vikaa ei bändin musiikista löydy. Bändi ei ehkä tästä syystä ole myöskään erityisemmin näkynyt suomalaisen vanhan liiton aallonharjalla ja on kuin onkin jäänyt hieman toisten yhtyeiden varjoon.

Vanhan koulukunnan diggareille ”Floating in Timeless Ruinsilla” on kuitenkin annettavaa, ja täytyyhän jokaisen itseään kunnioittavan death metal -intoilijan tämä katsastaa. Levy ei myöskään ole millään muotoa niin huono kuin arvioteksti antaa ehkä ymmärtää; Lie in Ruins on kaikesta huolimatta laadukasta death metalia.

7/10

Kappalelista:

1. Earth Shall Mourn
2. Spectral Realms of Fornication
3. Interlude I
4. (Becoming) One With the Aether
5. Drowned
6. The Path
7. Descending Further
8. Suffocating Darkness
9. Interlude II
10. Where Mountains Sleep

Lie in Ruins Facebookissa

Luetuimmat

Uusimmat