Liedossa juhlittava Smugglerrok julkisti lisää esiintyjiä: Accept ja Danko Jones tähdittämään festivaalia

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.2.2022

Liedon Smugglerrok festivaali ottaa uuden paikkansa heinäkuun alkuun 1-2.7. Tulevana kesänä festivaalin artistit ovat pääasiassa ulkomaalaisia muutamaa kotimaista esiintyjää lukuunottamatta.

– Päivitämme Smugglerrok tapahtumaa entistä isommaksi koko kattauksen osalta. Alueen toiminnot lavasta lähtien päivitetään suuremmaksi, samoin VIP teltta ja muut toiminnot. Artistikattaus on isompi, mnimekkäämpi ja selkeästi kansainvälisempi kuin koskaan ennen, Henri Väisänen tapahtumaa järjestävästä United Festivalsista kertoo.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Smugglerrok järjestetään tulevana kesänä kahdeksatta kertaa. Tapahtumapaikkana on Liedossa oleva Laurin kenttä. Festivaalin perjantai on perinteisesti ollut se rockimpi ja lauantai popimpi päivä.

– Aiemmin perjantai on ollut selkeästi rokkipäivä ja lauantai iskelmällisempi. Viime kesänä toteutimme smugglerrokin musiikin pelkästään rokkina ja tätä hyväksi havaittua linjaa tullaan jatkamaan tästä eteenpäin. Turun alueelta on puuttunut rock tapahtuma ja nyt Liedon Smugglerrok täyttää puhtaasti tämän aukon, kertoo United Festivalsin järjestäjä Henri Kulmala.
Heinäkuun alussa Liedossa esiintyvät niin saksalainen Accept, ruotsalaiset Mustasch, Millencolin ja Hardcore Superstar kuin kanadalainen Danko Jones. Suomalaista rockkia edustavat Sonata Arctica, Brother Firetribe, Korpiklaani ja Popeda. Millencolinin rinnalle punkimpaa musiikkityyliä edustaa Negatiiviset Nuoret.

Festivaalin miehisestä esiintyjäporukasta erottuu raspikurkku Bonnie Tyler, jonka tutut hitit muistaa varmasti myös rock-kansa.

Smugglerrok Laurin kentällä Liedossa pe–la 1.–2.7.
Liput Ticketmaster, loppuviikon edullinen kahden päivän lippukampanja 99e, liput myyntiin 9.2. klo 9.00

Perjantaina esiintyvät Accept (Saksa), Hardcore Superstar (Ruotsi), Danko Jones (Kanada), Sonata Arctica ja Negatiiviset Nuoret. Lauantaina esiintyvät Mustasch (Ruotsi), Millencolin (Ruotsi), Popeda, Bonnie Tyler (Wales), Brother Firetribe ja Korpiklaani.
Järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015.
Tapahtuman järjestää United Festival, joka syntyi viime vuonna, kun DBTL:n, Karjurockin ja Smugglerrokin järjestäjät yhdistivät voimansa.