Likaiset Pikkarit tarjoilee ”Lobotomiaa”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.6.2020

Helsinkiläisbändi Likaiset Pikkarit on julkaissut uuden singlensä nimeltä ”Lobotomia” musiikkivideon kera. Bändi itse kuvailee kappaletta seuraavasti:

”’Lobotomia’ kertoo siitä, kuinka ihmismieli voi olla tikittävä aikapommi. Kulissi kiiltää ja arki rullaa, mutta sisällä kiehuu. Sellaisten ajatusten piilottaminen, mitä ei halua muiden tai itsensä näkevän, onnistuu hetkittäin täydellisesti. Kunnes se lopulta leviää käsiin. Vaikka kaikki tietävät, että synkin hahmo on usein se joka nauraa eniten, onnistuu se silti yllättämään. Musiikkivideoon haluttiin saada biisin teemaan liittyen rokkia ja mielipuolisuutta. Bändi on kaapattu kuorma-autoon, ja sitten lähdetään ajelulle. Sellaiset yhtyeet kuten Airbourne, Kvelertak ja Backyard Babies toimivat vahvana inspiraationa videon toteutustavalle.”

Likaiset Pikkarit on perustettu vuonna 2016 Helsingissä. Bändiin kuuluu laulaja-kitaristi Nipe, rumpali Rike, basisti Jonttu ja soolokitaristi Jaska. Bändi kuvailee musiikkiaan käsitteellä ’pikkaripunk’. Musiikkityylissä voi kuulla vaikutteita punkrockista, grungesta ja pop-sävytteisestä rockmusiikista.