Kuva: Niko Sihvonen

Lil Yachty, The 1975 ja monia muita Ruisrockiin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.3.2023

Yhdysvaltalaisräppäri Lil Yachty nousee lavalle Ruisrock-perjantaina. Lil Yachty tunnetaan genrejä yhdistelevänä tekijänä, jonka tuotantoa kuvaavat röyhkeän kokeileva ote ja sarjakuvamaiset elkeet. Minnesota-hitillään suuren yleisön tietoisuuteen nousseen artistin leimallinen flow ja camp-henkiset melodiat tuovat Lil Yachtyn tuotantoon tyylikkään humoristisen alavireen, jota trap-kentällä ei ole juuri aiemmin nähty. 

Festivaalin rock-ohjelma vahvistuu englantilaisen The 1975 myötä. Ruisrockiin palaava yhtye soittaa taidokasta pop-rockia ammentaen elementtejä esimerkiksi elektro-funkista, punkista ja kantrista. Terävä lyriikka ja tinkimätön asenne leimaavat jo 20-vuotista taivaltaan juhlistavaa yhtyettä, joka laatii omat sääntönsä ja vangitsee musiikissaan aikansa kuvan – tehden kaiken tyylikkäästi, huumoria säästelemättä ja täysin anteeksi pyytelemättä.

Kotimainen ohjelma kasvaa

Kotimainen ohjelma kasvaa kiinnostavalla kattauksella nousevia nimiä. Ruisrock-perjantaina nähdään räjähtävää suosiota nauttiva Suomi-indien huippunimi Arppa, joka tunnetaan moniulotteisesta tuotannostaan ja improvisaatioon nojaavista keikoistaan. Festivaalin rap-ohjelma puolestaan kasvaa rap-duo SOFAlla ja tuottajanakin tunnetulla rap-lupaus Yrjänällä. Lavalle nousee myös rapista, spoken wordista ja taidepopista ammentava Elsi Sloan.

Ruisrockin rock-ohjelma kasvaa kahdella suomalaisnimellä. Vaihtoehtometallia soittava Stoned Statues tuo festivaalille raskaampaa rockia, ja säihkyvästä glam-rockista vastaa lauantaina lavan valloittava Kissa

Artistijulkistusten lisäksi festivaalin ohjelma muovautuu myös siten, että aiemmin perjantaille kiinnitetyn Erika Vikmanin keikka siirtyy sunnuntaille.

Ruisrock järjestetään 7.–9.7.2023 Turun Ruissalossa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa kevään aikana. Ruisrockin päiväkohtainen ohjelma on julki ja kaikki lipputyypit myynnissä Tiketissä. Osa lipputyypeistä on myyty tai varattu loppuun.

22.3.23 mennessä julkaistut artistit:
ABREU
Aliisa Syrjä
Alma
Anna Puu
Antti Tuisku
Apulanta
Arppa
BEHM
Benjamin
BESS
Cledos
Costi
Denzel Curry (US)
Eevil Stöö & Stepa
Ege Zulu
Elsi Sloan
Emotional Oranges (US)
Erika Vikman
Etta
Gasellit
Gettomasa
Haloo Helsinki!
Huora
Isac Elliot
jambo
Jami Faltin
JVG
Karri Koira
Kissa
KUUMAA
Käärijä
Lauri Haav
Lil Nas X (US)
Lil Yachty (US)
Linda Fredriksson Juniper
Machine Gun Kelly (US)
Maija Vilkkumaa
Malla
Maustetytöt
Mouhous
Nelli Matula
Olavi Uusivirta
pehmoaino
PinkPantheress (UK)
Ramses II
Ruusut
Samu Haber
Sexmane
Skrillex (US)
slowthai (UK)
SOFA
Stoned Statues
The 1975 (UK)
Vesala
VIIVI
Yeat (US)
Yona
Younghearted
Yung Lean (SE)
Yrjänä
Zara Larsson (SE)

Luetuimmat

Uusimmat