Linkin Parkin Mike Shinoda muistelee ”Meteoran” julkaisun aikaista metalliskeneä: ”Emme samaistuneet siihen kova jätkä -paskaan”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.4.2023

Linkin Parkin suurta suosiota nauttinut kakkosalbumi ”Meteora” täytti hetki sitten 20 vuotta. Tuoreessa Vulturen haastattelussa Mike Shinoda kertoi hieman yhtyeen sisäisiä tuntemuksia noina aikoina, kun albumia tehtiin ja kun se julkaistiin.

Shinodan mukaan yhtye ei samaistunut tuolloin nu metal -piireissä valloillaan olevaan macho-asenteeseen.

”Oletan, että he [levy-yhtilöt] ajattelivat näin: Meidän juttumme, eri elementtien yhdistelmä, oli liian esoteerista. Rakastimme DJ Shadow’ta, Fatboy Slimia, Mobya, Aphex Twinia ja Portisheadia. Tästä puuttuu todella moni …[esimerkiksi] Prodigy. Kun musiikissa kuului sellaista, levy-yhtiöt ajattelivat: ’Kuka tätä oikein kuuntelisi?’. Sen lisäksi musiikkimme oli tutkiskelevampaa. Se, mistä emme skenessä pitäneet, oli se, että se oli äjärockia. Se oli toksista maskuliinisuutta. Emme vielä tunteneet termiä silloin. Emme vain pitäneet siitä, että kaikessa oli kyse kovista jätkistä, emmekä samaistuneet siihen kova jätkä -paskaan. Kukaan ei halunnut tarjota meille sopimusta, koska emme sopineet joukkoon. He eivät nähneet meitä lavalla. Joku sanoi minulle: ’Jos avaisitte keikan Kid Rockille tai Limp Bizkitille, teidät hakattaisiin.’ Se oli varmasti vitsi. Mutta luultavasti totta, ainakin minun kohdallani. Minut olisi hakattu. Chesteria ei olisi hakattu. Hänkin olisi hakannut myös jonkun.”

Voit lukea koko haastattelun täällä.

Luetuimmat

Uusimmat