Live-musiikki saattaa palata New Yorkiin jo helmikuussa

Kirjoittanut Joonas Arppe - 14.1.2021
Kuva: Ville Tarhala

New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo kertoo työstävänsä suunnitelmaa tuoda live-tapahtumat takaisin New Yorkin asukkaiden elämään. New Yorkin paikallislehti Gothamist kertoo suunnitelman ensimmäisen vaiheen tapahtuneen viikonloppuna amerikkalaista jalkapalloa pelaavan Buffalo Billsin pudotuspelissä, jota päästettiin katsomaan 6700 joukkueen fania. 72 000 ihmistä vetävälle stadionille pääsyn ehtona oli negatiivinen covid-testitulos. Cuomo kertoo pelin olleen menestys:

”Nopea testaus avaa useita mahdollisuuksia, sillä sen voi suorittaa vartissa. Etenemme aikaan, jona yhä useampi on rokotettu, ja tämä antaa meille mahdollisuuden avata liiketoimiamme turvallisesti. Testasimme strategiaamme ensi kertaa viime viikonlopun Bills-pelissä, jossa testit hoidettiin autokaistalla, ja aikaa meni noin viisi minuuttia per auto. Seuraamme tartuntaketjujen syntyä, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että tämä malli toimii.”

Gothamist kertoo Cuomon nimenneen suunnitelmansa ”New Yorkin taiteiden uudelleensynnyksi”:

”New Yorkin taiteiden uudelleensynty tulee olemaan elinkaarimalli, jonka tähtäimessä on taiteiden takaisin tuominen pop-up -tapahtumien ja esiintymisten myötä. Aloitamme helmikuussa, ja mukana on Wynton Marsalisin, Amy Schumerin ja Chris Rockin kaltaisia nimiä. Ulkoilmalokaatiot kaikkialla kaupungissa ja osavaltiossa ovat osana suunnitelmaamme, joka kulminoituu kahden monumentaalisen tapahtuman myötä: Little Islandin avajaisissa ja Tribeca Film Festivalin 20-vuotisjuhlassa.”