Live Nation ja Ticketmaster haastettiin oikeuteen monopoli-pyrkimyksistä lipunmyynnissä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.1.2022

Tapahtuma- ja lipunmyyntijättiläiset Live Nation ja Ticketmaster on haastettu Yhdysvalloissa oikeuteen. Haasteen syynä ovat väitteet kilpailunrajoituksia koskevan lainsäädännön rikkomisesta ja toiminnasta, jonka katsotaan pyrkivän monopoliaseman saavuttamiseen.

Oikeusjutut nostettiin Quinn Emanuel ja Keller Lenker -lakifirmojen kautta 4. tammikuuta. Asiasta uutisoivat Billboard ja NME. Musiikkilehti Rolling Stonen mukaan ryhmäkanteen takana ovat Ticketmaster-asiakkaat, jotka olivat ostaneet lippuja yhtiön kautta vuonna 2020.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Quinn Emmanuel -firma nosti syytteitä Live Nationia vastaan aikaisemmin vuonna 2020 samanlaisista perusteista, mutta tuolloin oikeus asettui Live Nationin puolelle.

Tuoreen kanteen mukaan Live Nation ja Ticketmaster ovat käyttäneet valtaansa pelotellakseen konserttisaleja myymään lippuja yksinomaan Ticketmasterin kautta.

Kanteessa väitetään, että Live Nationin ”kilpailunvastainen järjestelmä on ollut erittäin menestyksekäs, ja se uhkaa nyt asettaa lähes kaikki suurten konserttipaikkojen ensisijaiset ja toissijaiset lippupalvelut Yhdysvalloissa Ticketmasterin monopolistisen toiminnan alle.”