Live On Mars – Elävän musiikin kaupunkifestivaali valtaa Seinäjoen helmikuussa

Tyrantti

Helmikuussa järjestettävä MARS –tapahtuma valtaa Seinäjoen jo kymmenennen kerran. MARS on päivisin musiikin ammattilaistapahtuma ja iltaisin koko kaupungin musiikkifestivaali, jonka tapahtumapaikkoina toimii perinteisten keikkapaikkojen lisäksi tulevana talvena myös kirjasto ja ruokaravintolatkin.

Live on MARS –tapahtuman pääpaikka on tuttuun tapaan Seinäjoen Rytmikorjaamo. Kolmen päivän aikana Rytmikorjaamon lavalle nousevat muun muassa runoilijana ja räppärinä tunnettu Paperi T, mm. Vain Elämää-sarjan myötä hurjaa kansansuosiota nauttiva Ellinoora sekä debyyttialbuminsa myötä uskomattoman nopean kiinnityksen pop-taivaan yhdeksi kirkaimmista tähdistä saavuttanut Suomen indie-uskottavin yhtye Ruusut. Kiinnostavaa kitaravetoista musiikkia tarjoavat puolestaan juuri päättyneen Euroopan kiertueen kautta matkalla maineeseen oleva The Holy, joillekin jopa TV:stä tuttu vauhdikas live-esiintyjä Kynnet sekä loppuvuoden levyillään musadiggarit ja kriitikot puolelleen voittaneet Ghost World ja Lac Belot.

Live on MARS levittäytyy myös muihin Seinäjoen keikkapaikkoihin. Pohjalaisen vaihtoehtokulttuurin kehdon Bar 15 eli ”Warttibaarin” lavalla nähdään ja kuullaan muun muassa viiksiä, nahkaa ja rajuja kitarariffejä, kun lavalla tykittelee helsinkiläistrio TyranttiTunnelmallisemmasta tarjonnasta vastaa syksyllä uuden albumin julkaissut SARA ja massiivisia äänivalleja luo instrumentaalinen kahden muusikon taidonnäyte NYOS. Vartissa nähdään myös tuoretta pop-osaamista kun aiemmin Ronyana tunnettu artisti New Ro tuo uuden materiaalinsa näytille myös livenä torstain LN <3 MARS-etkoilla yhdessä PastoriPiken kanssa.

Kiinnostavaa musiikkia kuullaan myös perinteisten venueiden ulkopuolella, kun Younghearted esittää hempeän kaunista popmusiikkiaan Seinäjoen Apila-kirjastossa. Äärellä –ravintolassa puolestaan päästään nauttimaan hyvän ruoan lisäksi äkkiväärästä jouhimusiikistaan tunnetun Pekko Käpin tuotannosta. Myös ravintola Almassa kuullaan laaja kattaus kansanmusiikkia, jota tarjoilevat laajan musiikillisen uran tehnyt Sampo Lassila & Narinkka sekä Petri Hakala & Piia Kleemola- duo.

Live on MARS on ohjelmakokonaisuus, joka on osa MARS – Music, Assembly, Research, Showbusiness –ammattilaistapahtumaa. Tapahtuma järjestetään 13. – 16.2.2019. Musiikin ammattilaisten seminaaripäivät sijoittuvat päiviin 14. – 15.2.2019. MARS viettää tulevana talvena 10-vuotisjuhlavuottaan.

Live on MARS- ohjelma kokonaisuudessaan:

KESKIVIIKKO 13.2.2019

Ravintola Alma:
Sampo Lassila & Narinkka, Petri Hakala & Piia Klemola
Vapaa pääsy

TORSTAI 14.2.2019

Rytmikorjaamo:
Live on MARS: The Holy, Kynnet, Ghost World, Lac Belot
Alkaen klo 20.00
Liput 10 / 12 €, ennakkoliput Tiketti
K-18

Bar 15:
LN <3 MARS: PastoriPike, New Ro
Klo 18.00 – 20.00
Vapaa pääsy
K-18

Bar 15:
Tyrantti
Klo 21.00
Vapaa pääsy
K-18

Äärellä:
Pekko Käppi
Klo 19.00
Vapaa pääsy
Ikärajaton

Pääkirjasto Apila:
Younghearted
Klo 18.00
Vapaa pääsy
Ikärajaton

PERJANTAI 15.2.2019

Rytmikorjaamo:
Paperi T, Ruusut, Töölön Ketterä
Alkaen klo 20.00
Liput 18,50 / 20 €, ennakkoliput Tiketti
K18

Bar 15:
SARA, Golden Lampreys
Alkaen klo 20.00
Liput 10 €, ei ennakkolipunmyyntiä
K18

Karma:
Adi L Hasla
Klo 00.00
Liput 10 €, ei ennakkolipunmyyntiä
K18

LAUANTAI 16.2.2019

Rytmikorjaamo:
Ellinoora, eetu, Sandra Långbacka
Alkaen klo 20.00
Liput 16,50 / 18,50 / 20 €, ennakkoliput Tiketti
K18

Bar 15
NYOS, Nov Louis
Liput 5 €, ei ennakkolipunmyyntiä
K18

Kommentoi julkaisua