Living Inferno julkaisi debyyttialbuminsa “Triumvirate”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.4.2024

Seinäjokelainen 2020 perustettu death metal-yhtye Living Inferno on julkaissut kesällä 2023 äänitetyn debyyttialbuminsa “Triumvirate” omakustanteena perjantaina 12.04.2024 yhtyeen Bandcamp-sivuilla, Spotifyssä sekä Youtubessa.

Albumin miksauksesta vastaa Vesa Viitanen (Benothing / Leevi / Napalm to thy Face Productions) ja masteroinnista Janne Tolsa (Turmion Kätilöt / Tarot / Note On Studio). Albumin kansitaide on seinäjokelaisen tatuointiartisti Juha Wuorisen käsialaa. Albumilla kuullaan vierailevana artistina tangolaulaja Juha Hautaluoma joka tulkitsee “Catharsis in Death”-kappaleen kertosäkeistön asiaan kuuluvalla herkällä traagisuudella.

“Albumin materiaali on syntynyt vuosien 2018-2023 välillä ja olemme antaneet sen kypsyä rauhassa ajan kanssa. ”Triumvirate” on dynaaminen kokonaisuus blackened death metallia jossa yhdistyvät brutaalit riffit, melankoliset melodiat sekä klassisen rockin ja heavy metallin soolot. Albumin tuotanto on hyvin vahvassa DIY- ja orgaanisessa hengessä jossa epätäydellisyys on täydellisyyttä. Pääsanoituskieli on edelleen Lontoon murre, mutta olemme jatkaneet hyväksi havaittua linjaa kirjoittaa osan kappaleista myös ensimmäisellä kotimaisella joita valikoitui tälle julkaisulle kaksi kappaletta, Malum Mortem ja Tuonen mustaan virtaan. Jos pidät Morbid Angelista, Dissectionista ja Sotajumalasta niin ”Triumvirate” varmasti kuulemisen arvoinen albumi. ” – Juha Kormano (kitara)

Albumilta on alkuvuoden aikana julkaistu kolme singleä “Carrion Swarm”, “Into the Endless Night” sekä “Malum Mortem”.

Living Inferno 2024 kokoonpano:
Kristian Nyman – vokaalit & kitara
Juha Kormano – kitara
Teemu Hassi – rummut
Antti Kuhanen – basso