Living With Lions – Holy Shit

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.6.2011

Kanadalaisten pop punkkareiden Living With Lionsin leirissä on viime aikoina tapahtunut useita muutoksia. Hetken jo luulin, että yhtyeestä ei kuultaisi enää mitään, mutta kuitenkin kaikkien vastoinkäymisten jälkeen käsillä on odotettu toinen täyspitkä albumi ”Holy Shit”.

Kaikista muutoksista suurin oli vokalisti Matt Postalin lähtö ja miestä tuli paikkaamaan Misery Signalsin kitaristina aiemmin toiminut Stuart Ross. Toisena uutena jäsenenä bändissä on basisti Shayne Lundberg, jonka vaihtumista ei luonnollisesti huomaa lähellekään niin selkeästi.

Useimmiten vokalistin vaihtuminen vaikuttaa musiikkiin varsin radikaalisti, mutta nyt täytyy kuitenkin todeta, että Stuartin ja Mattin välinen ero on hyvin pieni. Vuosien saatossa yhtyeen musiikki on muuttunut suoraviivaisemmaksi, menevämmäksi ja koukuttavia kertosäkeitä on pyritty lisäämään niin paljon kuin vaan mahdollista. Myös punk rock -piirteet ovat enemmän pinnassa ja ajoittain räimitään menemään jopa vieläkin nopeammalla tempolla. Nuo nopeammat osuudet tuovat mieleen yhtyeen debyytti EP:n ”Dude Manorin”, sekä myös toisen kanadalaisen punk rock -yhtyeen This Is A Standoffin ja tämähän on tietysti vain plussaa.

Pohjimmiltaan Living With Lions liputtaa kuitenkin pop punkin puolesta ja tekee sen onnistuneesti monipuolisella, sekä erittäin tarttuvalla materiaalillaan. Vaikka ”Holy Shit” ei olekaan genren omaperäisin tekele, se on silti varsin onnistunut ja tulee varmasti olemaan yksi allekirjoittaneen tämän kesän soitetuimmista ”hyvän fiiliksen albumeista”.

8/10

Kappalelista:

01. Pieces
02. Regret Song
03. In Your Light
04. Honesty, Honestly
05. Whatever You Want
06. Maple Drive Is Still Alive
07. Wake Up
08. Matthew’s Anthem
09. Rough Around The Edges
10. When We Were Young

http://www.myspace.com/livingwithlions

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen