Lobsterilta laulu sotien unohdetuille antisankareille

 pistää raskaan vaihteen päälle uudella ”Psycho Maniac”-singlellä ja -videolla. Sotilassaappaiden marssiäänet johdattavat kuulijan introsta rouheita kitaravalleja säästelemättömään rockbiisiin. Yhtyeen rumpali avaa kappaletta:

”Vierailin Budapestissa ja kävin Tonavan rannalla sijaitsevalla muistomerkillä Shoes on the Danube Bank. Se muistuttaa meitä siitä, kuinka ihmisiä 2. maailmansodan aikana marssitettiin Tonavan rantapenkereelle, käskettiin riisua kengät jalasta, ja sen jälkeen heidät ammuttiin siten, että ruumiit putosivat suoraan joen kuljetettavaksi.

Aloin miettiä, että sodista muistetaan yleensä sankarit, kuolleet ja pakolaiset, mutta kukaan ei mieti niitä henkiin jääneitä sotilaita, jotka sekosivat sodan julmuuksista ja luokitellaan hulluiksi. He ovat sotien unohdettuja antisankareita.

Tuo ajatus teki minuun suuren vaikutuksen ja puhuin siitä Anan kanssa. Lopulta päädyimme kirjoittamaan yhdessä aiheesta tämän biisin tekstin.”

Shoes on the Danube Bank päätyi myös singlen kansikuvaksi. ”Psycho Maniac” on kuudes single lokakuussa julkaistulta ”Killing Silence” -albumilta. Jokaisesta singlestä on julkaistu myös video.

Kommentoi julkaisua