Lokakuun sateita tahdittavat muun muassa Ministry, Massacre ja Bloodred Hourglass

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 4.10.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Syksy kiihdyttää julkaisutahtia, sillä lokakuussa ilmestyy hyvä määrä uutta metallia.

Asking Alexandria – See What’s on the Inside

Lokakuu saadaan käyntiin rähväkkäästi metalcoren voimin, kun pitkän linjan tekijä Asking Alexandria sylkäisee uutukaisensa julki heti kuun ensimmäisenä päivänä. Bändihän kirjoitti hiljattain maailmanlaajuisen sopimuksen Better Noise Musicin kanssa, ja onkin mielenkiintoista nähdä, mitä tämä tuo mukanaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

KK’s Priest – Sermons of the Sinner

K.K. Downing tunnetaan parhaiten eräänkin Judas Priestin entisenä kitaristina – eikä tätä peitellä miehen uudella levyllä. Homman nimi on edelleen perinteinen heavy metal, joten tämä lokakuun alussa julkaistava levy maistuu varmasti tyylilajin ystäville. Vokaaleistakin kuuluu tuttu ääni, kun Tim “Ripper” Owens venyttelee levyllä äänijänteitään. Alun perin levyn piti ilmestyä jo elokuussa, mutta joskopa tämä yritys nyt onnistuisi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ministry – Moral Hygiene

Al Jourgensenin kipparoima industrial metal -yhtye ei näytä väsymyksen merkkejä, vaikka sen diskografia on jo noin kilometrin mittainen. “Moral Hygiene” -levyllä käsitellään tuttuun tapaan taas isoja teemoja covidista ilmastonmuutokseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Blood Red Throne – Imperial Congregation

Norjasta tulee myös tymäkkää death metalia, mistä yksi hyvä esimerkki on jo yli 20 vuotta musisoinut Blood Red Throne. Täyspitkissäkin päästään tämän levyn myötä jo täyteen kymppiin. Ainakin ensimmäisten makupalojen perusteella vaikuttaa siltä, että bändi olisi tuomassa julki uransa ehkä parhainta levyä.

Trivium – In the Court of the Dragon

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Matt Heafyn luotsaama yhdysvaltalainen Trivium on jaksanut raivata tietään isoille lavoille jo viime vuosituhannen lopulta asti. Ja onpa tämä työ tuottanut myös tulosta. Bändi on pitänyt itsensä tuotteliaana, koska edellisestä studioalbumista on kulunut vain reilu vuosi.

Voidfallen – The Atlas of Spiritual Apocalypse

Helsinkiläinen melodeath-yhtye Voidfallen on tullut monelle tutuksi erinäisillä keikoilla. Nyt bändi saa ulos debyyttilevynsä Inverse Recordsin avustuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hate – Rugia

Puolalainen Hate on jo vuosikausia saavuttanut suosiota tomeralla mustanpuhuvalla death metalillaan. Vaikka yhtye on kokenut koviakin, jaksaa se ponnistaa koko ajan isommille areenoille. Lokakuussa saadaan parin vuoden tauon jälkeen kuultavaksi uutta Hateä.

Vildhjarta – Måsstaden Under Vatten

Djentin ystävät voivat myhäillä kauluksiinsa lokakuun puolivälissä, kun ruotsalainen Vildhjarta julkaisee uutuuslevynsä. Mielenkiintoisia fiboja on varmasti jälleen luvassa.

1914 – Where Fear and Weapons Meet

Ukrainalainen 1914 on levittänyt sotaisaa sanomaansa maailmalle vuodesta 2014 lähtien. Lokakuussa julkaistava uutuus on yhtyeen kolmas täyspitkä albumi. Jos bändi ei vielä ole tuttu, niin nyt on hyvä aika ottaa haltuun tämä black-deathiä doom-vivahteilla esittävä viisikko.

Mastodon – Hushed and Grim

Progressiivisen metallin jättiläinen tuuttaa sekin uutuuslevynsä ulos lokakuussa. Edellisestä levystä on ehtinyt kulumaan nelisen vuotta aikaa, joten tätä varmasti odotetaan suurella mielenkiinnolla.

Cradle of Filth – Existence is Futile

Oman alueensa klassikko Cradle of Filth on lokakuun loppupuolella antamassa kuulijoille levyllisen verran uutta musiikkia. Kun tämä reilut 30 vuotta musisoinut ryhmä tarjoilee uutta materiaalia, on kiinnostus yleensä kova. Vokalisti Dani Filth on kertonut, että levyllä käsitellään laajasti eksistentialismiin liittyviä kysymyksiä.

Massacre – Resurgence

Yhdysvaltalaisen pitkän linjan death metal -yhtye Massacren uutuuslevy on ainakin itselleni yksi kiinnostavimpia lokakuun uutuuslevyjä. Levy on ensimmäinen kokopitkä sitten bändin viimeisimmän tulemisen, joten on mielenkiintoista kuulla, miten vauhti pysyy kasassa.

Bloodred Hourglass – Your Highness

Bloodred Hourglass on vuosien aikana noussut yhdeksi mielenkiintoisimmaksi kotimaan melodeath-yhtyeeksi, ja sille soisi suurempaa suosiota myös maamme rajojen ulkopuolella. Ehkäpä tämä levy lopulta räjäyttää potin kunnolla?

Beast in Black – Dark Connection

Kotimaista korkealta ja kovaa esitettyä heavy metalia on luvassa vielä lokakuun lopulla, kun Beast in Blackin uutuuslevy pääsee tehokuunteluun. Uskallanpa epäillä, että radiosoittoa tämä ainakin tulee saamaan hyviä määriä.

U.D.O.: Game Over

Vanha kunnon U.D.O. on täällä taas uuden levynsä kera! En tiedä, mitä levyn nimestä pitäisi päätellä, mutta nautitaan nyt vain uudesta musiikista.

Helheim – WoduridaR

Norjalainen viikinkimetallibändi Helheim ehtii vielä mukaan lokakuun julkaisuihin uutuuslevyllään, joka tulee ulos 29.10. Yhtye on pitänyt yllä tasaista julkaisutahtia tarjoillessaan uuden levyn aina parin vuoden välein. Ja kyllähän tämä kelpaa!