Lokakuussa levyhyllyyn voi napata uutuudet  Insomniumilta, Mayhemiltä ja Lacuna Coililta

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 29.9.2019

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Lokakuun sadeiltoja piristämään saadaan monia hienoja uutuuslevyjä.

In Mourning – Garden of Storms

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Ruotsalainen In Mourning on vuosiensa varrella siirtynyt entistä enemmän goottirockin puolelta progressiivisen melodisen metallin lokeroon. Tällä tiellä yhtye kuulostaa myös jatkavan uusimmalla levyllään ainakin ensimmäisten julkaistujen biisien perusteella.

Insomnium – Heart like a Grave

Edellisellä levyllään Insomnium hämmästytti tuomalla kuultavaksi vain yhden biisin sisältävän jyhkeän tarinan. Nyt bändi palaa “perinteisempään” levyn muotoon, mutta hyvin tunnistettavaa, musiikilla tarinoita maalailevaa Insomniumia on jälleen luvassa.

Alfahanne – Atomvinter

Ruotsista ponkaistaan lokakuun uutuuksien sekaan apokalyptisen rokin voimin. Alfahanne on mesonut kentällä vuodesta 2010, ja bändi on erityisesti tunnettu energisistä keikoistaan. Nyt yhtye on julkaisemassa kolmatta täyspitkäänsä, jolla kuullaan myös ensimmäistä kertaa englanninkielistä Alfahannea. Yhtyeen levyillä ja keikoilla on kuultu ennenkin paljon vierailijoita; tällä kertaa fiittaamassa levyllä on ainakin Taaken Hoest.

Toxic Holocaust – Primal Future: 2019

Jo 20 kynttilää saa kakkuunsa laittaa yhdysvaltalainen crossover thrash -bändi Toxic Holocaust. Monet ovat varmasti odottaneet yhtyeeltä uutta julkaisua, ja sellainen saadaankin lokakuun alkupäivinä. Bändi on lupaillut, että uusi levy on samalla paluuta yhtyeen juurille, vaikka samalla se sisältää futuristisen “cyber punk dystopia” -teeman. 

Babymetal – Metal Galaxy

Käsittämättömään suosioon viime vuosina noussut Babymetal julkaisee jo kolmannen levyllisen metallia ja j-poppia yhdistelevää musiikkiaan. Levyllä kuullaan myös vierailijoita, muun muassa Arch Enemyn Alissa White-Gluzia ja Sabatonin Joakim Brodénia.

Entrails – Rise of the Reaper

Ruotsalainen death metal -yhtye Entrails on aina jäänyt valitettavasti “suurempiensa” jalkoihin, vaikka se kelvollista death metalia on tehnytkin. Ruotsalaiset genren perinteet kuuluvat yhtyeen ulosannista, joten tämän suunnan deathistä kiinnostuneet varmasti ottavat julkaisun vastaan tyytyväisinä.

Lacuna Coil – Black Anima

Italialainen Lacuna Coil pääsee myös lokakuussa julkaisuvauhtiin saattaessaan ilmoille “Black Anima” – uutukaisensa. Vokalisti Christina Scabbia on kertonut levyn olevan aikaisempia raskaampi ja synkempi. Odotamme siis mielenkiinnolla, mitä Lacuna Coililla on meille tarjolla tällä kertaa.

1349 – The Infernal Pathway

Season of Mistin kautta maailman kuultavaksi saadaan paljon hienoa musiikkia. Lokakuussa sellaista tarjoilee norjalainen black metal -yhtye 1349. Pimeyden suuntaan kumarrellaan jälleen tyylikkäästi. Tulta ja blast beatiä odotellessa!

Djevel – Ormer til Armer, Maane til Hode

Lisää black metalia Norjasta – tätä minä odotan kovasti! Djevel julkaisi edellisen “Blant Svarte Graner” -levynsä viime vuonna, joten tahti on kova ja biisintekokynä terävä. Pimeys voi laskeutua maailman ylle, kunhan se tapahtuu tällaisen musiikin tahdissa.

Alcest – Spiritual Instinct

Ranskalainen post metal -tunnelmoija Alcest levittää kauneutta maailmaan lokakuun lopulla julkaistavalla uutuuslevyllään. Yhtye solmi tänä vuonna levytyssopimuksen Nuclear Blastin kanssa, joka julkaisee tämän bändin kuudennen kokopitkän.

Hour of Penance – Misotheism

Myös toinen italialainen yhtye on lokakuun uutuuslistalla, kun Hour of Penance esittelee teknistä death metaliaan “Misotheism”-levyllisen verran. Ainakin itse aion tämän ottaa kuunteluun, sen verran kovasta porukasta on kyse.

Denial of God – The Hallow Mass

Tanska ei ehkä ole black metalin suurmaa, mutta jotain hienoa maan genre on maailmaan saattanut. Yksi esimerkki tästä on Denial of God, joka pitkästä iästään huolimatta julkaisee nyt vasta kolmannen täyspitkän studioalbuminsa. Yhtyeen live-kunnon voi todistaa toukokuussa Hyvinkäällä Steelfesteillä.

Mayhem – Daemon

Mayhem tuskin kaipaa sen suurempia esittelyjä, voidaanhan yhtye ehdottomasti nimetä yhdeksi oman genrensä klassikoksi niin musiikillisista kuin muistakin syistä. Nyky-Mayhemistä on monenlaisia mielipiteitä, ja lokakuussa saadaankin kuulla, miltä kuulostaa Mayhem vuosimallia 2019. Yhtye on tulossa marraskuussa muutamalle keikalle Suomeen, joten uutta materiaalia on mahdollista silloin kuulla livenäkin.

Luetuimmat

Uusimmat