Lokakuussa tarjolla Behemothia, Stam1naa ja Soulflyta

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 29.9.2018

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kaaoszine päätti kerätä avuksesi muutamia nostoja tulevan kuukauden julkaisuista. Lokakuun loskakelejä voit piristää esimerkiksi näillä uusilla julkaisuilla:

Behemoth – I Loved You at the Darkest

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Tässäpä yksi hyvä syy, miksi odottaa harmaan lokakuun saapumista. Kun Behemoth täräyttää uutta levyä eetteriin, voi odottaa vain parhautta. Samalla voi muistella bändin viimekesäisiä esiintymisiä, joista ei tulta ja tappuraa puuttunut! Toivottavasti ei tarvitse pettyä bändin uuteen levytykseen tälläkään kertaa ja alkuvuodesta Suomessakin kuullaan uusia hienoja biisejä livenä.

Arion – Life is not Beautifull

Pääkaupunkiseudulta joitain vuosia sitten kuin varkain metallikentälle hiippaillut Arion saa lokakuussa ilmoille toisen levynsä. Tämän voisi kuvitella uppoavan power metalin ystäville kuin se kuuluisa kuuma veitsi voihin. Olisiko tässä seuraava suuri nimi Suomesta?

One Tail, One Head – Worlds Open, Worlds Collide

Loppukesästä tämä Norjan Trondheimista tuleva bändi ilmoitti siirtyvänsä lokakuussa ilmestyvän levyn jälkeen syrjään. Se aiheutti pienimuotoisen kohahduksen ainakin omassa piirissäni. Tämä levy on itse asiassa vasta ensimmäinen yhtyeen täyspitkä levytys – jääkö se todella myös viimeiseksi? Ensikuuntelujen perusteella luvassa on taattua One Tail, One Headiä, jota voi sitten bändin kuopattua itsensä kuunnella kaipaukseensa.

Soulfly – Ritual

Max Cavaleran kipparoima Soulfly julkaisee uuden levynsä lokakuun puolivälin jälkeen. Tätä monet varmasti odottavat innolla. Bändi on lupaillut peruuttelevansa tällä levyllä vuosissa hiukan taaksepäin – mitä se sitten tarkoittaakin. Vierailijana levyllä kuullaan mm. Randy Blytheä (Lamb of God).

Infestus – Thrypsis

Saksalainen yhden miehen black metal -projekti Infestus on päässyt jo viidenteen täyspitkäänsä. Pimeyttä huokuvaa black metalia ei tässä maailmassa koskaan ole liikaa, joten tämäkin levytys täytyy ottaa haltuun. Ainakin aikaisemmat levytykset ovat saaneet hymisemään tyytyväisenä.

Orkan – Element

Bergeniläinen Orkan juhlistaa 10-vuotista taivaltaan kolmannella kokopitkällään “Element”, joka tarjoilee jylhiä, lumisia maisevia maalailevia säveliä. Yhtyeen musiikissa kuuluu selkeästi bergeniläisen bläkkiksen henki, mutta Orkan tuo sen esille omalla hienolla tavallaan. Bändi on jäänyt harmittavan vähälle huomiolle, mutta jospa tämä levy toisi tämän kvartetin suurempaan tietoisuuteen. Suosittelen vahvasti!

Aeternus – Heathen

Lisää bergeniläistä uutuusmetallia tarjolla tässäkin. Aeternuksen edellinen levy viiden vuoden takaa ei saanut välttämättä pelkästään hurraamaan innosta, mutta luottoni bändiin on yhä kova. Sallittakoon pieni notkahdus pitkän linjan tekijälle ja uskotaan, että “Heathen” on taas jotain elämää suurempaa. Bändin voi nähdä ensi kesänä myös Suomessa, kun se saapuu Hyvinkään Steelfesteille.

Stam1na – Taival

Kun Stam1na lupailee uutta tuotantoa, koko Suomi pidättää hengitystä. Lokakuun puolivälissä selviää, päättyykö tämä odotus helpotuksen huokaukseen vai turhautuneeseen kohahdukseen. Uskallanpa kuitenkin epäillä, että radiokanavilla tämä ainakin tulee soimaan tiheään tahtiin.

Striker – Play to Win

Kanadalainen Striker julistaa heavyn ilosanomaa jo kuudennella levyllään. Nämä nuoret miehet kaivavat vaikutteet isiensä ikäisiltä soittajilta, ja eihän se huono asia ole. Perus-heavyn nimeen vannovien kannattaa kipaista hakemassa tämä uutuus levykaupasta omaan hyllyynsä.

Unleashed – The Hunt of White Christmas

Myös länsinaapuristamme saadaan uutta musiikkia syyssateisiin, kun Unleashed tuuttaa death metaliaan tulille. Pohjoismaista mytologiaa lienee luvassa tälläkin kertaa, ja ainakin itse odotan levyä suurella mielenkiinnolla. “Lead Us Into War” -maistiainen lupailee taattua Unleashediä.

Musta Paraati – Black Parade

Yksi ehkä mielenkiintoisimpia uutuuksia on Mustan Paraatin ensimmäinen levytys sitten vuoden 1984. Tätä moni saattaa odottaa niin innolla kuin kauhullakin. Vokalistin paikan bändissä on nyt ottanut Jyrki69, joten odotankin mielenkiinnolta, miltä bändi nyt kuulostaa.

Bloodbath – The Arrow of Satan is Drawn

Bändin toinen levy Nick Holmesin vokalisoimana antoi odottaa itseään noin neljä vuotta. Holmes on tuonut hiukan yllättäenkin aivan uutta potkua Bloodbathille, ja lokakuun loppupuolella se näyttää, mihin tällä kertaa pystyy.

Trollheims Grott – Aligned with the True Death

Kotilainen Trollheims Grott on viettänyt hiljaiseloa kauan, mutta nyt se loppuu! Viidentoista vuoden odotus palkintaan, kun yhtye julkaisee lokakuun lopussa ”Aligned with the True Death” -tuotoksensa. Hienoa kuulla, milta suomalainen industrial black metal vuonna 2018 kuulostaa. Luvassa on uuden levyn lisäksi myös keikkoja.