Loppiaisbileet Lähiöbotoxin tapaan – Pitti pyöri ja fiilis oli katossa On The Rocksissa

Kirjoittanut Meri Martikainen - 9.1.2024

Loppiaisaatto oli tänä vuonna erityisen riehakas, kun Lähiöbotox laittoi koko On the Rocksin Helsingissä vauhtiin pittien pyöriessä. Lähiöbotox edustaa energiallaan suomalaista thrash/rap metalin parhaimmistoa, ja kylläpä stadin yleisökin osoitti suosiotaan bändille ansaitusti. Illan aikana kuultiin kaikki Lähiöbotoxin tuotannon helmet, kun muunmuassa ”Saunan Takana”, ”Tuu Kokeilee”, ”Soittakaa Kytät”, ”KATO MUA SILMIIN (KUSIPÄÄ)”, ”Rikkinäinen Suomi” ja ”Lähiöni tuote” tanssitti On The Rocksin tanssilattiaa. Kylläpä Luyeye ”Viki” Konssi (laulu) innostui liittymään lavalta pittiin mukaan, ja siitä vasta riemu repesikin – Pitti aaltoili Vikin ympärillä, ja meininki oli aivan loistava. Vaikka uusi vuosi oli juhlittu vasta vajaa viikko sitten, ei yleisössä ollut pienintä merkkiäkään ”kisaväsymyksestä”. Lavan edusta suorastaan huokui innostuksesta, ja yleisön energia ruokki bändiä heittämään lisää löylyä.

Oli suorastaan hämmästyttävää nähdä, miten ikähaarukaltaan laaja yleisö biletti yhdessä, ja miten Lähiöbotoxin mukaansatempaavat lyriikat saivat On The Rocksin raikumaan. Jo kaksi kertaa aiemmin Lähiöbotoxin livenä nähneenä voisin jo allekirjoittaa, ettei tältä bändiltä näe energiattomia vetoja. Päin vastoin, fiilis on joka kerta katossa, ja bileet ovat pystyssä ajasta ja lokaatiosta riippumatta. Vikin ja Hanad Hassanin (a.k.a Dosdelan) lyömätön yhteistyö näkyy ja tuntuu Lähiöbotoxin olemuksessa. Bändin jäsenistö komppaa erinomaisesti rap-metal duoa, ja kylläpä keikkaa läheltä seuranneena on todettava, että soundi osoittaa vankalla raskaudellaan olevan yksi thrash/rap metalin suomalaisista kulmakivistä.

On The Rocks on ylipäätään lokaationa loistava keikkapaikka. Muunmuassa viime syksyistä Helsinki Techfestiä tanssineena olen havainnut, että kompakti tanssilattia ei ole rajoittava tekijä, vaan ennemminkin tunnelman nostattaja. Tiivis tunnelma toimii tällaisilla keikoilla, ja palvelee thrash-fiilistä erinomaisesti. Oli helvetin hienoa olla paikalla, ja nauttia show’sta.

Suosittelen jokaista thrash/rap metalin fania ottamaan Lähiöbotoxin tehokuunteluun. Eihän heidän tuotannostaan voi tulla mitään muuta, kuin hyvä mieli. Asennetta riittää vaikka muille jaettavaksi, ja lyriikat tarttuvat kuin mantran omaisesti omaa arkea piristämään. Encoren aikana yleisö suorastaan karjui raikuvin suosionosoituksin – Lähiöbotox veti täysillä loppuun saakka ansaituin huudoin ja aplodein. Huikea show, varmasti jatkossakin. Tällä energialatauksella on hyvä jatkaa pimeää tammikuuta oikealla asenteella: Kuten jo On The Rocksin yleisöstäkin tuli raikuvalla metelillä selväksi: ”Tuu kokeilee!!”

Luetuimmat

Uusimmat