Loppuunmyyty Flow Festival kokosi viikonloppuna Suvilahteen 84 000 kävijää

keräsi viikonloppuna Helsingin Suvilahteen kansainvälisiä ja kotimaisia huippuartisteja. Kiinnostavan ja ajankohtaisen musiikin lisäksi festivaali sai kiitosta laadukkaasta ruokatarjonnastaan ja taidesisällöistään. Ainutlaatuisesta tunnelmasta nautti kolmen päivän aikana yhteensä 84 000 kävijää. Flow Festivalilla nähtiin tänä vuonna 144 esiintyvää artistia tai ryhmää yhteensä kymmenellä esiintymisalueella.

Flow Festivalin päätöspäivänä sunnuntaina yleisön villitsi yksi tämän hetken suurimmista rap-nimistä Kendrick Lamar ilmiömäisellä ja mykistyttävällä keikallaan. Lykke Li todisti Flow-keikallaan olevansa tämän hetken kiinnostavimpia pop-artisteja. Lapin Kulta Red Arenalla koettiin toinen toistaan upeampia esityksiä, kun lavalle astuivat Jorja Smith, Fever Ray, lavan räjäyttänyt Brockhampton ja häikäisevä St. Vincent. Elokuisen illan hämärtyessä Balloon 360° -lavan intiimissä tunnelmassa saatiin nauttia muiden muassa jazztähti Kamasi Washingtonin kahden setin keikasta ja laulaja-lauluntekijä Moses Sumneyn luomasta ainutlaatuisesta äänimaailmasta.

Puolenpäivän aikoihin jyrähdellyt ukkonen ei menoa haitannut, kun Flow’n Perhesunnuntai houkutteli myös pikkuvieraat ja perheet nauttimaan festivaalitunnelmasta. Voimala täyttyi tanssin pyörteisiin antautuvista lapsista ja aikuisista riemastuttavassa Skidit Mega Diskossa. Finnkino Pop-up Cineman koko perheen elokuvat ja Aalto-yliopiston työpajat houkuttelivat mukaan kymmeniä innokkaita osallistujia. Roots Helsingin järjestämät joogatuokiot saivat pienimmätkin festarikävijät tempautumaan liikkeen vietäväksi.

Sustainable Flow -ohjelman mukaisesti Flow kierrättää ja uusiokäyttää kaiken tapahtumasta syntyneen jätteen. Kaikki festivaalin jäte ohjataan hyötykäyttöön: joko energiatuotantoon tai jätemateriaalien uusiokäyttöön. Lisäksi kaikki tapahtuman järjestämisestä aiheutuneet päästöt kompensoidaan.

Vuoden 2019 Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 9.–11. elokuuta.

Flow Festivalin vuoden 2018 kumppanit ovat pääyhteistyökumppani Lapin Kulta, kumppanit Aalto Yliopisto, Bright Finland, Norwegian Reward, Oatly, OP, Paulig, Plan B, SEAT, Stopteltat ja Sun Effects, mediakumppanit Basso, Clear Channel, Helsingin Sanomat ja Resident Advisor, sekä Sustainable Flow -kumppanit: pääyhteistyökumppani Neste sekä kumppanit HSY ja Mall of Tripla.

www.flowfestival.com
www.facebook.com/FlowFestival
www.twitter.com/FlowFestival
www.instagram.com/flowfestivalhelsinki

Kommentoi julkaisua