Kuva: Petri Anttila

Loppuunmyyty Ruisrock on juhlittu: Viikonloppu oli täynnä iloa, onnellisuutta ja sykähdyttäviä esiintymisiä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.7.2024

Viikonloppuna järjestetty Ruisrock oli jälleen loppuunmyyty. Suomen suurin ja kaunein festivaali toi Ruissalon saarelle 105 000 juhlijaa, yli 100 upeaa artistia ja ainutlaatuisen festivaalitunnelman. Festariviikonlopun aikana koettiin ainutlaatuisia hetkiä ja ikimuistoisia keikkoja. Ellinoora ihastutti Rantalavalla festarin avauspäivänä.

Ruisrockin keikka Rantalavalla tänä vuonna oli maaginen kokemus. Live on mulle pyhä asia, paljon olen näissä maisemissa soittanut hienoja keikkoja aiemminkin, ensimmäisen kerran paljain jaloin ja kukkaseppele päässä 2016, mut nyt, heinäkuussa 2024 taisi olla hienoin Ruissini tähän saakka. Keikkaan tiivistyi paljon. Hetkeksi ympäröivä maailma ja kaikki muu unohtui, oli vaan me ja laulut. Koin hurmoksellisuutta, vapautta, yhteyttä yleisöön, kuulin väkevää yhteislaulua ja näin onnellisia kasvoja. Kun ruotsinlaiva lipui ohi, huomasin miettiväni et tää on se haavehetki, kun kaikki on kohdallaan. Tää oli kruunu.”, Ellinoora kertasi tunnelmiaan keikkansa jälkeen. 

Perjantain alkuillassa Sexmane villitsi Niittylavan yleisöä liekehtivällä esiintymisellään ja huimalla energiallaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tää oli mun ensimmäinen keikka Ruissin päälavalla, oli hullu kokemus ja lunasti kaikki odotukset. Yleisön energia oli sairas!”,Sexmane fiilisteli keikan jälkeen.

Ensimmäistä kertaa uransa aikana aikuiselle yleisölle esiintynyt Fröbelin Palikat järjesti tupaten täydellä Rannalla ikimuistoisen yhteislaulu- ja tanssihetken. Palikat laittoivat hurmoksessa olevan festivaalikansan leikkimään ja laulamaan vilpittömällä riemulla. Keikka jäi varmasti jokaisen paikalla olleen muistiin loppuelämäksi. Samoissa tunnelmissa oli myös itse bändi:

Unohtumaton keikka, Once-In-A-Lifetime!”, summasi Fröbelin Palikoiden Timo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kymmenen vuoden tauon jälkeen Ruisrockiin palannut PMMP oli yksi sunnuntain odotetuimpia artisteja. Niityn alue täyttyi tunteikkaista jälleennäkemisistä ja yhteislaulukuorosta. 

Oli kunnia saada taas esiintyä Ruisrockissa, joka on kesän festivaalien kruununjalokivi. Rantalavasta puhutaan aina ikonisena, mutta tällä kertaa kyllä Niittylavalla maa tärisi kun ruissijengi hyppi kuin trampoliinilla, että make Niittylava great again!”, fiilisteli PMMP sunnuntai-iltana.

Viikonlopun keikoilla nähtiin myös kymmeniä yllätysvieraita ja Ruisrockille tyypillisesti moni artisti esiintyi tähänastisen uransa suurimmalle yleisölle.

Kuvankauniita hetkiä ja leimallista Ruisrockia

Ruisrock esittäytyi visuaalisesti näyttävänä. Festivaalialue verhoutui värikkäisiin sävyihin, tuulessa hulmuaviin hapsuihin ja näyttäviin peilipintoihin. Viikonlopun täyttivät ikoniset Ruisrock-hetket: ohi lipuvat laivat, elämänsä keikkoja tekevät artistit ja sykähdyttävät kohtaamiset esiintyjien ja yleisön välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ruisrockin suunnittelu vuodelle 2025 on aloitettu. Festivaalin Early Bird-liput tulevat myyntiin heti festarin jälkeisenä maanantaina 8.7.2024 klo 13.00.