Loppuunmyyty Telia Parken, Volbeat ja Let’s Boogie! (DVD/2CD)

Tanskan Kööpenhaminan Telia Parken -areenahalli, noin 48 250 ihmistä ja reippaasti yli kaksi tuntia raskasta rokkia Elvis-Johnny Cash-Rockabilly -vivahteilla. Vuoden 2018 loppupuoliskolla julkaistu Volbeatin ”Let’s Boogie! Live from Telia Parken” näyttää mistä tässä kaikesta on kyse. Oksat pois pyökkipuusta ja lavalle.

Tanskalainen ”elvis-hevin” suurlähettiläs Volbeat järjesti kyseessä olevan keikan jo vuonna 2017, elokuun 26. päivä. Tapaus jolloin ensimmäistä kertaa sikäläinen artisti myi valtavan Telia Parkenin loppuun, tehden samalla historiaa järjestäen ensimmäistä kertaa kanssa-kansalaisilleen niin mittavan show’n. Yhteismittaa tällä, yhdelle ainoalle DVD-kiekolle ahdetulle keikkataltioinnilla on 2h 16min ja se käsittää 26 kappaletta. Se on mieletön läpileikkaus yhtyeen (tätä kirjoittaessa) yli 16 vuotiseen uraan.

Julkaisusta löytyvältä kahden CD:n versiolta löytyy tasan sama kokemus mitä DVD:ltä – niin kuin tietenkin pitääkin, mutta kyllä tämä taltiointi vaatii sen elävän kuvan tuekseen, sillä CD-tarjonnan läpikäyminen alkaa pidemmän päälle käymään puuduttavaksi, etenkin jos kokemuksen aloittaa siltä pohjalta. Kuvan- ja äänenlaatu DVD:llä ovat ihan perusvarmaa ja oli konserttitaltioinnin ohjauksesta, kamera-ajoista ja leikkauksesta mitä mieltä tahansa, niin kyllä se fiilis bändin ja yleisön välillä välittyy katsojalle. Julkaisun CD-puolta voi pitää pätevänä kokoelmapakettina ja siihen oikeaan fiilikseen pääsee ehdottomasti katsomalla kuvan ja äänen kombinaatiota.

Jättimäistä Volbeat-konserttia kuorruttavat mahdottoman positiivisen keikkafiiliksen lisäksi myös paikallisten huippuartistien ja yhtyeen ”kavereiden” vierailut tiettyjen biisien aikana. Ensimmäisenä on tietenkin mainittava itse ”Tanskan prinssi” Lars Ulrich, joka paukuttaa rumpujaan ”Guitar Gansters & Cadillac Blood” -biisissä, ja heti perään yhtyeen mainiosti koveroiman MetallicanEnter Sandman” -kappaleen aikana. Kuullaanpa keikan aikana myös ihka uusikin kappale, nimeltään ”The Everlasting”. Kaikessa paistaa läpi hyväntuulisuus, positiivisuus ja kovan työn lopputuloksen näyttämisen helpotus – etenkin yhtyeen laulaja-kitaristi Michael Poulsenin kasvoilta ja elehdinnässä tämä näkyy erittäin hyvin.

Muut vierailijat ovat Mia Maja (”Let it Burn”, ”For Evigt”), banjomies Rod Sinclair (”7 Shots”, ”For Evigt”) ja Kreatorista tuttu Mille Petrozza (”7 Shots”). Upeaäänistä Tanskan omaa poikaa Johan Olsenia olisi mielellään kuullut enemmänkin kuin vain parilla kappaleella. Napalm Deathin Mark ”Barney” Greenway käy tekemässä karjunnat ”Evelyn”-biisin aikana ja itse mr. Danko Jones käy laulamassa sydämensä kyllyydestä ”Black Rose” -kappaleella. Hieman outona kuriositeettina moninkertainen Tanskan ja maailman nyrkkeilymestarimitalisti jne. Mikkel Kessler käy varjonyrkkeilemässä lavalla ”A Warrior’s Call” biisin aikana. Lavan yhteyteen rakennetulla nyrkkeilykehällä mies myös nakkailee yleisön sekaan nyrkkeilyhanskoja.

Sen enempää sisältöön puuttumatta ja puhumatta on kyseessä audiovisuaalisesti loppua kohden piristyvä ja piristävä keikkataltiointi, joka saa vähemmänkin yhtyettä fanittavan sydämen puolelleen. ”Let’s Boogie!” on myös tavattoman pitkä julkaisu, nykyajan kuulijoilla ei välttämättä riitä se keskittymiskyky, ainakaan kertaheitolla, kuluttaa kotosalla katsoen reipas kaksi tuntia rokki-showta telkkaristaan. ”Let’s Boogie! Live from Telia Parken” on nykyajan muottiin pikaisesti nujakoitu keikkataltiointi, mutta siinäpä se. Vaikka levyllä onkin yhtyeen kavereita vierailemassa, niin se jää vain hetken kuriositeetiksi kuin myös setistä löytyvä täysin uusi biisi ”The Everlasting”. CD-puoli toimii lähinnä kattavana kokoelmalevynä jos haluaa tutustua bändiin kotosalla tai vaikka pitkällä road-tripillä.

 

6½/10

 

Kappalelista:
1. The Devil’s Bleeding Crown
2. Heaven Nor Hell
3. Radio Girl
4. Lola Montez
5. Let It Burn (Mia Maja)
6. Doc Holliday
7. Sad Man’s Tongue
8. 16 Dollats
9. 7 Shots (Mille Petrozza, Rod Sinclair)
10. Fallen
11. Slaytan
12. Dead But Rising
13. Goodbye Forever
14. Maybellene I Hofteholder
15. The Everlasting
16. For Evigt (Johan Olsen, Sinclair, Maja)
17. Evelyn (Mark ”Barney” Greenway)
18. Lonesome Rider
19. Seal the Deal
20. The Garden’s Tale
21. Guitar Gansters & Cadillac Blood (Lars Ulrich)
22. Enter Sandman (Lars Ulrich)
23. A Warrior’s Call
24. Black Rose (Danko Jones)
25. Pool of Booze, Booze, Booza
26. Still Counting