Lord Fist näyttää ”Wilderness of Heartsilla” energisen heavyn mallia

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 25.11.2020

Lord Fistin toinen täyspitkä albumi ”Wilderness of Hearts” pitää sisällään heavy metalia kotoisasta Suomesta. Yhteellä on taipaletta takanaan noin vuosikymmenen verran. Julkausupuolella ollaan kunnostauduttu mainetta niittäneiden demojen ja EP:iden saralla, mutta mukaan mahtuu myös vuoden 2015 debyytti ”Green Eyleen”.

Tyyliltään Lord Fist on energistä Britannian uuden aallon suuntaan kumartavaa musisointia, josta ei puutu särmää, mutta ei myöskään hauskanpitoa. Viiden vuoden takaiseen edeltäjäänsä verrattuna ”Wilderness of Hearts” on harppaus eteenpäin ja tämä näkyy erityisesti tiukassa yhteensoitossa. Petrattu on toki kaikilla osa-alueilla, ja koska bändin aiemmatkaan edesottamukset eivät ole olleet sieltä heikoimmasta päästä, voi arvon lukija jo varmaan arvatakin, että nyt ollaan onnistuttu todella mallikkaasti. Rapsakkaasti ja heleästi soivat kitarat kertovat produktionkin onnistuneen.

Positiivisuus ja soiton ilo ovat avainsanoja siihen, miksi Lord Fist kuulostaa niin hyvältä. Inspiraatio tarttuu myös kuulijaan. Vaikka selkeää huippukohtaa tai kappaletta ei levyltä hevillä löydä, sitäkin parempi kokonaisuus ottaa albumista kaiken ilon irti. Ja onhan se mainittava; hienoon levynkanteen voi kadottaa itsensä pitkäksikin aikaa! Kaiken kaikkiaan ”Wilderness of Hearts” on vuoden kärkeä traditionaalisen heavy metalin saralla, ja yhtyeen tähänastisista tuotoksista kaikkein paras.

8/10

Kappalelista:

1. First Morning – Collapse
2. Arkona Cross II
3. Wings Drawn in Our Minds
4. Flying Over Tiprinith
5. Moonhalo
6. Sisters
7. Princess of the Red Flame
8. Aurorae
9. Tigers of Snow
10. Wilderness of Hearts

Lord Fist Facebookissa