Lord Of The Lostin tuore EP saa sydämen sykkimään paholaisen verta – Arviossa ”The Heartbeat Of The Devil”

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 22.5.2022

Saksalainen goottimetallia soittava Lord Of The Lost on juuri julkaissut uuden ”The Heartbeat Of The Devil” -EP:n. Yhtye yhdistelee musiikissaan metallin eri alalajeja, mikä pitää sisällään niin groovaavia synthwave -rytmejä kuin raastavaa industrial pyöritystä. Yhtyeen tuoreemmassa tuotannossa on ollut kuultavissa jopa hieman laahaavampaa doom-otetta, joten onkin mielenkiintoista kuulla, millaisen äänimaailman EP kätkee sisälleen.

EP:n aloittaa täysin uusi kappale ”The Heartbeat Of The Devil”. Uutta Lord Of The Lostia odottaa aina suurella mielenkiinnolla, eikä kappale tee poikkeusta. Kappale on rytmikäs, mukaansatempaava ja kameleonttimainen sekoitus musiikin eri tyylilajeja. EP sisältää kappaleesta myös pelkistettyn pianoversion, joka on kaikessa kauneudessaan sinkkulohkaisua koruttomampi. Mukana kappaleen teossa on ollut suomalainen multi-instrumentalisti Jaani Peuhu.

Yhtyeen perustajajäsen ja vokalisti Chris Harms on kertonut ihailevansa yhtä musiikkimaailman ikonia, Lady Gagaa. EP siältää kunnianosoituksen tälle suurelle taiteilijalle, kun yhtye tekee oman versionsa Gagan kappaleesta ”Judas”. Yhtye vetelee kappaleen omiin nimiinsä tehden kunniaa alkuperäiselle versiolle. Sopivan koruttomasti alkava kappale pitää sisällään täydellisen draamankaaren, joka yltyy kappaleen lopussa herkulliseen industrial-mässäilyyn. EP jatkaa coverien maailmassa, kun yhtye tekee oman versionsa kappaleesta ”Children Of The Damned”. Yhtyeen versio on persoonallinen, johon jousisoittimet tuovat lisää omaperäisyyttä. Mahtipontinen sovitus onnistuu koskettamaan riipaisevuudellaan. EP sisältää vielä yhden coverin kappaleesta ”Wig In A Box”. Kappaleessa on hyvin musiikaalinen ote, jossa lopun ärhäkkyys luo hyvää kontrastia kepeiden pianomelodioiden keskelle.

”The Heartbeat Of The Devil” on mieleenpainuva artistisuuden taidonnäyte, jota ei pysty kahlitsemaan mihinkään lokeroon. Kokonaisuus on monipuolinen ja toteutettu persoonallisella otteella.

Kappalelista:

  1. The Heartbeat Of The Devil (Single Version)
  2. Judas ( Cover Version)
  3. Children Of The Damned (Cover Version)
  4. Wig In A Box (Cover Version)
  5. The Heartbeat Of The Devil (Piano Version)