Lordilta ABBAn ja KISSin yhteinen diskolapsi ” -single! – Katso myös veikeä animaatiovideo nyt YouTubessa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.8.2021

Vuoden lopussa ennätyksellisen seitsemän uuden studioalbumin paketin julkaiseva Lordi laittaa perjantaidiskon pyörimään! Tänään julkaistu ”Believe Me” -single yhdistää häpeilemättömästi niin musiikilisessa annissaan kuin veikeässä animaatiovideossaan vaikkapa ABBAn, KISSin ja kaikki 1970-luvun parhaimmat diskomuuvit. Biisi löytyy 26. marraskuuta julkaistavasta Lordiversity–boksista, joka sisältää kaikki tulevat seitsemän levyä, myös ”Believe Me” -kappaleen sisältävän ”Superflytrap”-albumin. Lordin musiikin julkaisee AFM Records.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Voit katsoa ”Believe Me” -kappaleesta julkaistun videon tästä:

Believe Me on lähes niin puhdasta diskoa kuin mitä Lordi-yhtyeellä voi tehdä, Superflytrapilla on vielä puhtaampiakin diskobiisejä. Believe Me on aika hyvä lippulaiva levylle, joka ei ole metallia, ei rockia eikä heviä. Se on diskolevy”, Mr Lordi kiteyttää.

Massiivinen tuleva seitsemän hyvin erilaisen albumin kokonaisuus sai alkunsa, kun Lordi teki ”Killection”-albumistaan fiktiivisen kokoelman.

Viikko siitä kun Killection-kiertue keskeytyi maaliskuussa 2020, ymmärsin, että käsillä oleva ylimääräinen aika pitää saada käytettyä johonkin”, Mr Lordi kertoo.

Oli selvää, että oli aika ruveta suunnittelemaan uutta levyä, vaikka Killectionin ilmestymisestä ei ollut kulunut edes kahta kuukautta. Mielestäni tylsin vaihtoehto olisi ollut tehdä uusi, perinteinen Lordi-levy Killectionin perään. Nautin suunnattomasti eri tyylisten biisien kirjoittamisesta Killectionia varten, mutta “osa II” olisi ollut mielikuvitukseton idea sekin.

Koska ”Killection” oli fiktiivinen kokoelmalevy fiktiivisestä katalogista, Lordi tajusi, että ainoa tapa ylittää tämä olisi säveltää, äänittää sekä julkaista nuo fiktiiviset albumit oikeasti.

Alkuperäinen ideani oli julkaista kymmenen albumia, mutta levy-yhtio ilmoitti idean olevan mielipuolinen. Ilmeisesti seitsemän levyä on sitten fiksumpi määrä, haha!”, Mr. Lordi hymyilee.

Lordi suuntaa ensi maaliskuussa Euroopan-kiertueelle Sabatonin ja The HU:n kanssa. Kiertue alkaa maaliskuun 4. Oslosta ja päättyy Kuopioon ja Helsinkiin 8.-9. huhtikuuta. Liput kiertueelle ovat nyt myynnissä.

www.lordi.fi