Lordi Ice Hall Helsinki 13.12.2019

Lordin pitkäaikainen kitaristi Jussi ”Amen” Sydänmaa jättää yhtyeen: ”Sydämeni ei ole koskaan ollut niin raskas kuin tänään”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.5.2022

Kotimaisen hirviömetalliyhtye Lordin pitkäaikainen kitaristi ja alkuperäisjäsen Jussi ”Amen” Sydänmaa kertoo Facebookissa jättävänsä yhtyeen.

Sydänmaa oli Mr. Lordin eli Tomi Putaansuun ohella yhtyeen ainut alkuperäisjäsen.

Amen kirjoittaa:


”Sydämeni ei ole koskaan ollut niin raskas kuin tänään. Ei koskaan.
Tänään on se päivä, jolloin minun on kerrottava teille, että kitarani on hiljennyt Lordissa. En koskaan uskonut kirjoittavani näitä rivejä, mutta elämää muuttuu ja ihmiset muuttuvat”, Amen aloittaa ja jatkaa:

”Puolet elämästäni annoin kaikkeni unelmalleni olla rock’n’roll-tähti. Pienestä Suomen kylästä pääsin matkustamaan ympäri maailmaa ja soittamaan teille. Tein unelmastani totta! Eikä se olisi ollut mahdollista ilman teidän kaikkien mahtavien ja hullujen ihmisten tukea. Jaoimme niin monta upeaa muistoa, kaikki nuo live-keikat, hymyilevät kasvonne yleisössä, kädet olkapäilläni, lahjat, joita annoitte minulle, tarinat, joita kerroitte minulle. Tulen vaalimaan niitä ikuisesti. Enkä voi kiittää teitä tarpeeksi kaikesta siitä, mitä olette antaneet minulle. Kaikesta rakkaudesta, tuesta, kaikesta siitä.”

Sydänmaa ei kerro kirjoituksessaan tarkemmin lähtönsä syitä. Voit lukea kirjoituksen kokonaan alle linkitetystä julkaisusta: