Lordin siivet ja saha jäivät Saksaan, mutta se ei estä stream-spektaakkelia – “Mennään sitten suosiolla toiseen äärilaitaan”

Lordi Ice Hall Helsinki 13.12.2019
@ Ice Hall Helsinki 13.12.2019

Tammikuussa kymmenennen studioalbuminsa ”Killection” julkaissut Lordi heittää maailmanlaajuisen online-keikan koronatilanteen myötä. Napapiiriltä lähetettävän kolmetuntisen striimin settilista rakentuu fanien toiveiden perusteella.

Lordin Euroopan-kiertue Killectour keskeytyi koronaviruksen vuoksi maaliskuun puolivälissä, kun kahden kuukauden mittaiseksi suunnitellusta rundista oli takana puolet. Yhtyeen perustaja ja keulahahmo Mr. Lordi kertoo seuraavaa:

”Lauantai-iltana esiinnyimme vielä Saksan Leipzigissä täydelle salille, mutta sunnuntai-iltana löysin itseni kotisohvalta Rovaniemeltä. Tilanne tietenkin harmittaa, sillä keikoilla oli mahtava meno, ja rundin alkupuoli oli muutenkin menestys. Ihmisten terveys on kuitenkin tärkeintä, ja soittamatta jääneet keikat soitetaan sitten, kun pandemia helpottaa.”

Kotiinpaluuta seurasi kahden viikon täyskaranteeni, jonka aikana bändi laati uudet suunnitelmat.

”Kun tässä kerran eristäydytään, niin päätimme kutsua fanimme eri puolilta maailmaa netin välityksellä omille kotinurkilleni ja bändin syntysijoille Napapiirille.”

Lordi on tunnettu näyttävistä lavaesiintymisistään, mutta striimikeikalla kauhuelementtejä ei nähdä. Tämäkin on koronan seurausta. Mr. Lordi hahmottelee:

”Rundimme keskeytyi niin yhtäkkiä, että jouduimme jättämään kaikki keikkojemme show-elementit varastoon Saksaan. Mietimme, mitä voimme faneillemme tarjota, jos emme voi levitellä siipiä ja sahailla ihmisiä. Päätimme mennä sitten kerralla toiseen äärilaitaan ja päästää fanit oikeasti lähelle. Show on kaikin puolin riisuttu. Istumme ringissä ja tavoittelemme treenikämppäfiilistä. Luvassa on juttuja, joita fanit eivät ilman koronaa näkisi.”

Scream Stream – Scarctic Circle Gathering lähetetään Rovaniemeltä, Lordin aukion kupeessa sijaitsevasta Paha Kurki Rockhousesta perjantaina 22. toukokuuta 2020. Bändin sosiaalisessa mediassa käynnistyi heti keikan julkistamisen jälkeen äänestys, jossa fanit saavat toivoa keikalla kuultavia biisejä.

”Tällä kertaa keikalla ei ole aikarajaa. Siitä lähdetään, että soitamme vähintään kolme tuntia. Suurimmat hitit soitamme joka tapauksessa, mutta nyt faneilla on mahdollisuus kuulla livenä myös biisejä, joita emme yleensä keikoilla soita. Rakennamme settilistan toiveiden perusteella.”

Biisien lisäksi fanit saavat päättää myös keikan puheenaiheista. Lipun ostaneet voivat lähettää kysymyksiä suoraan lähetykseen. Ääneen pääsevät kaikki bändin jäsenet. Lähetys on englanninkielinen.

Lordi Scream Stream – Scarctic Circle Gathering
Pe 22.5.2020
Klo 22.00 (Suomen aikaa)

Stream: keikalla.fi
Liput: 12,00€ osoitteesta lippu.fi.

Kuvaus ja ääni: Saha Prod
Tila: Paha Kurki Rockhouse
Tuotanto: MapleStorm Oy ja ITM Agency GmbH
Yhteistyössä: Visit Rovaniemi

www.lordi.fi

Kommentoi julkaisua