Loretta Problem rokkaa ajan henkeä ruotivalla videolla ”Green ’n Gray”

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 1.12.2022

Turun suunnalta ”celtic flavoured punkrock” – nimikkeen alla irkkupunkkiaan iskevän Loretta Problem -yhtyeen uuden singlen ”Green ´n Gray” syntyhistoria sijoittuu koronarajoitusten alkuun. 

”Ahdistava tunne uhasta, jota ei voi nähdä etkä koskea, mutta jonka voit tuntea joka hetki. Kappaleen valmistuminen kesti suhteellisen kauan ja muuttuva maailmantilanne toi sanoitukseen mukanaan sotien ilmapiirin, mikä sitten päätyi teemaksi myös kappaleesta tehtyyn videoon”, kertoo yhtyeen kitaristi Hantta Viinamäki.

”Mun tekstit kertoo aina siitä miten näen ja koen ympäröivää maailmaa, kertosäkeistö kuvaa maailman runteleman ihmisen kaipuuta kotiin. Missä koti on, sen voi jokainen tulkita omaa elämäänsä vasten, rakkaat ihmiset, rauha, Jumala”, Viinamäki jatkaa.

”Green ’n Gray” ei kuitenkaan jää yhtyeen ainoaksi julkaistavaksi materiaaliksi. 

”Me ollaan sitä ikäryhmää, jonka nuoruuteen kuului vinyylisinglet b-puolineen. Siksi haluttiin ehdottomasti julkaista kaksi kappaletta yhtä aikaa, vaikkei siitä fyysistä vinyyliä nyt tulekaan”, Viinamäki kertoo.

Sinkun B -puoleksi valikoitui Viinamäen entisen yhtyetoverin Klamydian Vesku Jokisen kieli poskessa – ja vähän läpikin tekemä karikatyyri irlantilaisesta juomalaulusta ”Sou Ai Drink”. 

Loretta Problem soitti iloista irkkupunkkiaan jo silloin, kun se ei ollut Suomessa vielä muodikasta ja tuttua. Uudella singlellä yhtye jatkaa nyt vakiintuneessa kokoonpanossaan samoilla linjoilla. ”Me halutaan joka julkaisulla kehittää ja viedä yhtyettämme musiikillisesti eteenpäin, mutta samalla säilyttää oma tunnistettava soundiamme”, Viinamäki toteaa.

https://www.facebook.com/lorettaproblem

Loretta Problem:

Maya Liittokivi – laulu

Hantta Viinamäki – kitara, mandoliini, banjo

Toni Lehtonen – rummut

Jukka Lehtinen – kitara

Johanna Schwela – viulu

Jakke Aho – basso

Luetuimmat

Uusimmat