Los Bastardos Finlandesesilta seitsemäs levy ja nimikko-olut

Kirjoittanut Niko Kuusela - 15.3.2019

Etelästä puhaltavan rock and rollin kovimpiin kotimaisiin kokoonpanoihin lukeutuva Los Bastardos Finlandeses on saanut peräti seitsemännen levynsä valmiiksi, ja albumin digijulkaisupäivä on tänään – levyn voi kuunnella nyt esimerkiksi täältä. Fyysistä kappaletta janoavat saavat odottaa vielä hetken, sillä cd-versioita on saatavissa kaikista hyvin varustelluista levykaupoista 5. huhtikuuta alkaen.

Los Bastardos Finlandesesin uunituoreen levyn nimi on ”Rock and Roll”. Yhtyeen laulaja Bryn Jones avaa viekkautta nimen takana:

”Nimi ’Rock and Roll’ ei ole ehkä kaikkein omaperäisin, mutta rap-musiikin, hip hopin ja dance-musiikin hallitessa nykyajan soittolistoja se kertoo ihmisille, että myös vaihtoehtoja on olemassa!”

Porvoossa Soundtrack Studiosilla äänitetyllä levyllä kuullaan tuttuun tapaan Brynin raspiäänen lisäksi rummuissa legendaarista Twist Twist El Grandea, mutta kitaristi-Kyykkänen on saanut uuden keihäsmiehen rinnalleen: uusi Los Bastardos Finlandeses -kitaristi on Ailu Immonen.

”Alun perin mun piti ainoastaan tuurata Ben Granfeltia kahden Saksan-kiertueen ajan, mutta Benillä alkoi olla niin paljon keikkoja oman bändinsä kanssa, että jotenkin unohduin tähän bändiin. Ei ollut kaikista pienimmät saappaat täytettäviksi – Ben ja Pekka Devil Virtanen”, Ailu pudistelee päätään ja jatkaa:

”Ihan huippua oli kyllä liittyä bändiin, jolla on jo kuusi levyä julkaistuna ja kiinteä kuulijakunta, ja musa sopii täysin omaan makuun. Siihen päälle vielä Bryn, Olli ja Erkinharju soittokavereina, niin ei voi kyllä valittaa mistään. Uudella levyllä on myös mun biisejä Brynin teksteillä, eli taisin olla sattumalta oikeassa paikassa oikeaan aikaan!”

Los Bastardos Finlandeses julistaa tarjoavansa vaihtoehdon nykytrendeille ja tempuille, mutta yksi muusikkojen tämän hetken villityksistä on silti vienyt Bastardositkin mennessään, ja täysin osuvasti – yhtye lanseeraa nimittäin oman nimikko-oluensa.

”Kyse on meksikolaistyyppisestä pienpanimolagerista, jota meille panee raumalainen Linden Brewery. Olutta on saatavilla keikoillamme”, Bryn vinkkaa.

Jos suuta jo kuivaa, ei hätää, sillä Los Bastardos Finlandesesin kevään ja kesän keikkarupeama alkaa heti ensi viikolla, ja tällä hetkellä se näyttää tältä:

22.3. Rauma, Brummi
29.3. Kerava, New Sherwood
30.3. Hanko, Grönan
6.4. Jyväskylä, Kaze
12.4. Kouvola, House of Rockc
13.4. Helsinki, Suvilahti TBA, virallinen levynjulkaisukeikka
30.4. Hämeenlinna, Suisto
3.5. Imatra, Osmos Cosmos
4.5. Joensuu, Marks Rock Club
11.5. Hyvinkää, Check In
7.6. Himos, Superrally
15.6. Helsinki, On The Rocks
29.6. Hämeenlinna, Virveliranta
27.7. Kuopio, Kuopiorock
31.8. Luumäki

 

Lisää keikkoja päivitetään kevään kuluessa yhtyeen Facebook-sivuille ja kotisivuille. ”Rock and Roll” -albumin virallinen julkaisukeikka on 13.4. Helsingissä Suvilahti TBA:ssa – tervetuloa nauttimaan oluesta ja rock and rollista!