Lost Society

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.2.2013

Kotimainen thrash metallia soittava Lost Society kiinnitettiin viime vuoden lokakuussa Nuclear Blast Recordsille, ja seurauksena tästä yhteistyöstä 15. maaliskuuta ilmestyy yhtyeen debyyttialbumi nimeltään ”Fast Loud Death”. Kaaoszine otti yhteyttä yhtyeen vokalisti / kitaristi Samy Elbannaan ja kyseli hieman debyyttialbumin teosta , yhtyeen vaikuttajista sekä sen tulevaisuudensuunnitelmista. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Morjensta. Kuinkas vuosi 2013 on lähtenyt Lost Societylla käyntiin?

Samy: Moro! Erittäin hyvin on lähtenyt vuosi käyntiin, paljon reeniä ja levyn julkaisun odottelua!

Yhtye on perustettu vuonna 2010 eli se on iältään vielä todella nuori. Mitkä yhtyeet ovat toimineet teille itsellenne suurimpina vaikuttajina? Mikä sai teidät juuri thrash metallin pariin?

Samy: Alkuun bändiä pystytettäessä isoimpana innoittajana toimi Iron Maiden. Kun muut tämänhetkisen kokoonpanon jäsenet vuosien varrella liittyivät bändiin, mukaan tulivat Anthrax ja Megadeth. Nuo kaksi olivat samalla juuri niitä bändejä, joiden kautta aloin itse kuunnella thrash metallia. Pantera on myös ollut suuressa osassa musassamme: juuri heiltä on tullut groove-vaikutteet musaan!

Ketkä muusikot ovat toimineet itsellesi suurimpina vaikuttajina? Miksi?

Samy: Minulle suurimmat ovat olleet aina Iron Maidenin kolme kitaristia, heidän kauttaan opin kaikki stemma-leadit ja rytmikitaroinnin taikoja! Myöhemmin aloin kuunnella Panteraa, minkä myötä edesmenneestä Dimebag Darrellistä tuli minulle iso juttu; aloin keskittyä soolojuttuihin enemmän ja sooloista tuli yhtäkkiä nopeampia. Laulupuolella kovin vaikuttaja on ehdottomasti Phil Anselmo, häneltä olen oppinut aggression taidon!

Yhtye signattiin vuoden 2012 lopulla Nuclear Blastille. Kuinka yhteistyö levy-yhtiön kanssa on lähtenyt käyntiin?

Samy:  Erittäin hyvin! Nuclear Blastin jätkien kanssa on helppoa tehdä töitä, koska he ovat niin mukavia. Yhteistyö on startannut hienosti. Odotamme innolla, että saamme työskennellä heidän kanssaan vielä monia vuosia!

Teiltä ilmestyy debyyttialbumi nimeltä ”Fast Loud Death” maaliskuun 15. päivä. Voisitko näin aluksi kertoa meille hieman albumin teosta sekä sen nauhoituksista?

Samy: Levyä lähdettiin nauhoittamaan Helsinkiin Sonic Pump Studiolle syyskuun puolivälissä, ja siellä viihdyttiin vähän alle pari viikkoa. Oli puhuttu Ninon kanssa jo ennen levyn nauhoittamista siitä, minkä oloista soundia haettaisiin; ja kyllä saatiinkin erittäin tiukankuuloinen paketti kasaan ja ollaan kaikki erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!

Albumin tuotti Nino Laurenne, joka on aikaisemmin työskennellyt mm. Amorphiksen, Ensiferumin sekä Lordin kanssa. Millaista oli työskentely Ninon kanssa ja toiko hän teille uusia ideoita pöytään albumia nauhoittaessanne?

Samy: Nauhoittelu toimi erittäin hyvin Ninon kanssa! On aina hyvä työskennellä ihmisen kanssa, joka oikeasti tietää asioista. Asiat menivät hyvin smoothisti koko studiotyöskentelyn ajan. Nino toi biiseihin hyviä uusia ideoita, jotka tekivät niistä vielä voimakkaampia ja jotka toimivat!

Mistä albumin kappaleet oikein kertovat? Mistä asioista yleensä ammennat ideoita yhtyeen lyriikoihin?

Samy: Kuten varmaan levyn biisien nimistä huomaa, aiheita on monia. Kuitenkin yksi asia niissä on samanlaista: niissä kaikissa on aika vihaista tekstiä! Kun biisi tulevat valmiiksi ja on lyriikoiden keksimisen aika, niin yleensä tulee aika nopeasti jokin idea siitä, mistä biisi voisi kertoa, ja loppu onkin historiaa. On rässimiehen päiväkirjasta ja aivottomasta hevarinelikosta kertovaa kappaletta, jokaiselle jotakin!

Koska yhtye on vielä monille täysin tuntematon, niin miten kuvailisit yhtyeen musiikkia sellaiselle, joka ei teistä ole koskaan kuullut?

Samy: Kiteytettynä Lost Society on vihaista, nopeaa ja äänekästä thrash metallia, jossa esiintyy nopeita kitarasooloja ja groovea! Livenä sekä levyllä energisyys on iso osa koko hommaa!

Monet yhtyeet ovat lanseeranneet viime aikoina omia tuotteitaan. Jos te saisitte lanseerata jonkin tuotteen Lost Society -nimen alle, mikä se olisi ja miksi?

Samy: Tätähän pitää miettiä, Lost Society -skeittilauta olisi aika kova! Kukaan meistä ei osaa skeitata, mutta pirun siistin näköstä touhuahan se on, kun sitä osaa! Mikäs sen parempaa olisi, kuin kattoa skeittarii skeittaamassa LS:n omalla skedellä!

Pelit tuntuvat olevan nykyaikana hyvää promootiota yhtyeille, kun niiden musiikki soi pelissä taustalla. Jos saisit itse valita uudelta albumilta yhden kappaleen, joka lisättäisiin johonkin peliin, niin mikä peli se olisi ja minkä kappaleen haluaisitte siihen lisättävän?

Samy: Biisi olisi ”Bitch, Out’ My Way” ja pelinä toimisi joku ajopeli! Se on nopea ja asennetta löytyisi. Biisin teemana on vapaus ja iso keskisormi kaikelle, joka estää sinua tekemästä jotain. Sehän on ilmiselvä autoilubiisi!

Millaisia suunnitelmia teillä on levyn julkaisun jälkeen?  Onko suunnitelmissa soittaa keikkoja vain kotimaassa vai onko yhtyeen päätavoite siirtyä ulkomaille mahdollisimman nopeasti?

Samy: Keikkoja tullaan soittamaan varmasti Suomessa, mutta voi myös olla, että lähdetään vähän muuallekin maailmalle heittämään energisiä settejä lavalla ja katsomaan, millaista meininkiä sieltä löytyy..

Nähdäänkö Lost Society jossain festareilla kesällä? Jos nähdään, niin missä?

Samy: Tämäkin voi olla, se nähdään viimeistään kesällä sitten!

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevan albumin tiimoilta. Onko teillä vielä jotain viimeisiä sanoja, joita haluaisitte Kaaoszinen lukijoille sanoa?

Samy: Ilo oli täysin minun puolellani, kiitos teille! Suuret kiitokset myös kaikille Lost Societyn tukijoille, muistakaa tulla katsomaan livenä ja ostamaan levyä, kun tulee pihalle! Yeah man!