Lostprophets

Walesilainen alternative rockia soittava julkaisee uuden albuminsa nimeltä “Weapons” huhtikuun 2. päivä Sony Musicin kautta Suomessa. Kaaoszine sai puhelimen toiseen päähän yhtyeen kitaristin ja taustalaulajan Mike Lewisin, joka kertoi meille hieman tarinaa yhtyeen uuden albumin takaa sekä valotti myös omia muistojaan Suomeen liittyen. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Terve Mike. Kuinkas vuosi on lähtenyt liikkeelle Lostprophetsin leirissä?

Mike: Vuosi on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Odotamme tällä hetkellä jo kovaa, että uusi albumimme “Weapons” julkaistaisiin ja että pääsisimme soittamaan keikkoja sen tiimoilta. Soitimme juuri vähän keikkoja Australiassa ja ne menivät hyvin joten odotukset tulevien kiertueiden suhteen ovat korkealla.

Soititteko te livenä jo uusia kappaleita albumilta?

Mike: Soitimme meidän uusimman singlen nimeltä “Bring ´Em Down” sekä “We Bring an Arsenal” – nimisen kappaleen uudelta albumiltamme. Emme viittineet soittaa enempää, koska mielestäni se olisi fanienkin kannalta ikävää, jos he eivät tietäisi kappaleita, joita soitamme. Mielestäni on parempi, että bändi, jota menet katsomaan ei soita liikaa kappaleita joita et ole vielä kuullut, koska ei niihin pääse niin hyvin sisälle kuitenkaan sitten livenä.

Millaiset olivat fanien reaktiot uutta materiaalia kohtaan?

Mike: He pitivät molemmista kappaleista ja “Bring ´Em Down” kappaleen he olivatkin jo kuulleet radiosta. Olimme todella yllättyneitä, kun yleisö alkoi heti laulamaan “We Bring an Arsenal” kappaleen kertosäettä, joten uskoisin, että he todella pitivät kuulemastaan.

Uusi albuminne on saanut nimen “Weapons” ja se julkaistaan huhtikuussa. Voisitko aluksi hieman kertoa meille lyhyesti albumin teosta sekä sen nauhoituksista?

Mike: Teimme albumia noin vuoden ajan aina vähän kerrallaan. Tapasimme toisemme aina muutaman viikon ajan eri paikoissa ja työstimme materiaalia albumille. Yleensä meillä on tarkkaan mietitty, että mille haluamme kappaleen kuulostavan, mutta tällä kertaa annoimme myös tuottajalle mahdollisuuden muokata kappaletta hieman oman makunsa mukaan. Kokonaisuutena albumin kirjoittaminen oli todella vapaata aikaa meille, emmekä ottaneet liian suuria paineita albumin teosta. Levyn nauhoitukset taas hoidimme kahdessa kuukaudessa, jotka olivat jaksotettu kahteen noin kuukauden mittaiseen jaksoon. Tämä antoi meille hyvin aikaa muokata albumista juuri sellaisen kuin me sen halusimme olevan. Ken Andrews sai meistä myös studiossa paljon irti ja hän toi meille myös lisää luovuutta nauhoituksiin, joka oli todella hyvä asia.

Mistä nimi “Weapons” albumille?

Mike: Miettiessämme albumin nimeä päädyimme melkein heti tuohon nimeen. Albumin nimi kuvastaa sitä, kuinka myös musiikki voi tavallaan toimia “aseena” ihmisiin koska se vaikuttaa ihmisiin niin eri tavalla.

Jos vertaat uuden “Weapons” albumin materiaalia teidän edelliseen “The Betrayed” albumiin, niin mitkä itse näet albumeiden suurimpana eroavaisuutena?

Mike: “The Betrayed” albumia tehdessämme meillä monilla oli hieman vaikeaa, joten minusta tuntuu, että me kaikki purimme omaa pahaa oloamme tuohon albumiin. “Weapons” albumia kirjoittaessamme olimme päässeet jo noista asioista yli ja sen takia mielestäni albumista tuli hieman erilainen kuin tuo aikaisempi albumimme oli. Musiikillisesti “Weapons” on askel takaisinpäin ja mielestäni ehkä eniten meidän “Liberation Transmission” albumin kaltainen. Siinä on paljon melodioita ja kappaleista tuli miestäni todella tarttuvia ja hyviä, vaikka niin itse sanonkin.

Mistä albumin kappaleet kertovat?

Mike: Albumin lyriikat ovat meille aika tavanomaisia. Jotkin kappaleista ovat poliittisia, mutta suurin osa kappaleista käsittelee erilaisia ihmissuhteita sekä maailmaa ympärillämme. En halua niitä kuitenkaan alkaa sen enempää kertomaan, koska toivon, että ihmiset lukevat kappaleiden sanoitukset ja tulkitsevat ne omalla tavallaan.

Teiltä ilmestyi myös video kappaleesta “Bring ´Em Down”. Voisitko kertoa meille hieman videon teosta sekä sen ideasta?

Mike: Olemme julkaisseet jo monta videota, missä me soitamme erilaisissa paikoissa ja halusimme tehdä jotain täysin uutta. Videon tuottaja oli keksinyt idean videolle ja se oli mielestämme hyvä, niin päätimme tehdä sen. Video sisältää hieman sci-fi:ä ja sotilaita, joka on kuin suoraan meidän alaamme. Nauhoitimme videon päivässä, joten meillä oli todella tiukka aikataulu videon tekemistä varten. Teimme edellisenä päivänä valmisteluita videota varten ja harjoittelimme videolla löytyviä tappelukohtauksia. Mielestäni videosta tuli hyvä ja olemme siihen todella tyytyväisiä.

Teillä on uranne aikana ollut kappaleita mukana eri videopeleissä. Tapaatko itse pelata koskaan videopelejä?

Mike: Kyllä. Itseasiassa me olemme koko bändi aivan hulluina videopeleihin ja pelaamme niitä todella paljon. Viime aikoina olen pelannut paljon pelejä nimeltä Mass Effect 3 sekä Fallout 3. Pelasin Fallouttia 72 tuntia viikon aikana, joten jäin siihen aika pahasti koukkuun, hah. J Olen myöskin suuri jalkapallon ystävä, joten omistan paljon FIFA – jalkapallo pelejä. Nykyään ne ovat niin aidon oloisia, että tuntuu kuin itse pelaisi futista.

Jos saisit itse päättää jonkin “Weapons” albumin kappaleen, joka tulisi johonkin peliin musiikiksi, niin minkä pelin valitsisit ja minkä kappaleen haluaisit mukaan peliin?

Mike: Tykkään itse paljon tappelupeleistä, mutta mielestäni musiikkimme ei sopisi niihin oikein hyvin. Haluaisin kappaleemme varmaan johonkin autopeliin, koska mielestäni musiikkimme sopisi parhaiten peliin, missä on paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Itse kuuntelisin mielelläni teidän kappaletta Grand Theft Auto –pelissä.

Mike: Tuo olisi loistava idea! Haluaisin kappaleemme “We Bring an Arsenal” Grand Theft Autoon!

Jos Lostprophets olisi peli, millainen peli se olisi?

Mike: Se olisi kuin Grand Theft Auto; kaaottinen sekä hullu!

Olette soittaneet Suomessa myös uranne aikana muutaman kerran. Onko sinulla itselläsi muistoja keikkoihin liittyen?

Mike: Muistan, että soitimme keikan Metallican kanssa jossakin stadionilla sielä. Keikka meni todella hyvin ja fanit tuntuivat todella pitävän myös meistä, joka oli sinänsä ihmeellistä, kun Metallican fanit tuntuvat olevan varsin fanaattisia ja vaikeasti puolelleen voitettavia. Ainut negatiivinen kokemus tuosta matkassa oli se, että saavuimme Suomeen laivalla Ruotsista ja minä vihaan laivamatkoja, joten nukuin koko matkan hytissäni niin, että meinasin myöhästyä ja jäädä laivaan. Keikka oli muuten kyllä loistava ja haluaisin tulla takaisin Suomeen soittamaan!

Onko teillä suunnitelmissa tulla takaisin Suomeen koska teidän edellisestä kerrastanne on jo aika kauan aikaa?

Mike: Kyllä tarkoituksenamme olisi tulla takaisin. Soitamme pienen Euroopan kiertueen mutta siihen Pohjoismaat eivät vielä mahtuneet mukaan. En tiedä mitä tapahtuu tulevaisuudessa, mutta toivon meidän tulevan seuraavan Euroopan kiertueen aikana myös sinne asti!

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevaisuuteen.

Mike: Kiitoksia paljon haastattelusta ja kiitos kaikille, kun olette tukeneet meitä! Tarkastakaa meidän uusi albumimme “Weapons”, ja toivon mukaan näemmä sielä keikalla tulevaisuudessa!

Kommentoi julkaisua