Loudwire listasi 66 parasta metallibiisiä 2000-luvulta: kotimaisista yhtyeistä esillä HIM, Nightwish ja Children Of Bodom

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.9.2020

Yhdysvaltalainen maailman suurimpiin musiikkisivustoihin lukeutuva Loudwire on julkaissut sivustollaan mielenkiintoisen artikkelin, johon se on listannut mielestään 66 parasta kappaletta metallimusiikin saralta 2000-luvulta. Listalta löytyy arvatenkin varsin monta metallimusiikin suuruutta, kuten System Of A Down, Rammstein, Iron Maiden, Slayer, Pantera sekä Tool, mutta listalta löytyy ilahduttavasti myös kotimaista väriä, sillä Children Of BodominEverytime I Die”, NightwishinNemo” sekä HIM:nRight Here in My Arms” ovat myös päätyneet listalle mukaan.

Children Of BodominEverytime I Die” -kappaleen kerrotaan poikkeavan melkoisesti bändin tuotannosta ollen hieman hitaampi tempon osalta, ja ilmeisesti sen vuoksi artikkelin kirjoittaja kokee kappaleen kitaroiden ja kosketinten menevän syvemmälle kuin tavanomaisessa bändin tiluttelussa. NightwishinNemo”-kappaleesta todetaan, että se pitää paikkansa vahvasti modernin metallin kaanonissa, ja vuonna 2004 ilmestynyt ”Once” on yksi sinfonisen metallin merkittävimmistä albumeista tähän päivään saakka. HIM:nRight Here In My Arms” -kappaleesta kerrotaan, että se kuului MTV:n vakio-ohjelmistoon 2000-luvun alussa, ja bändi nousi valtavirtaan Jackassin ja Bam Margeran tekemien ohjelmien ohessa. Ville Valon kerrotaan olleen tyypillinen tuon aikakauden rocktähti, joka muutti kappaleen soidessa jokaisen tytön sulaksi vahaksi.

Voit käydä katsomassa listan kokonaisuudessaan tästä.