LUCER – Bring Me Good News

LUCER julkaisi debyyttialbuminsa “Bring Me Good News” tänä keväänä. Ajoitus on albumille osuva, sillä se on kesään sopivaa iloista rockia. Kolmihenkisen yhtyeen musiikista välittyy hyvä fiilis, ja onpa LUCER saanut tuotua omaa persoonallista otettaankin esille.

”Bring Me Good News” sisältää kymmenisen kappaletta, joista muutama on vain keskinkertaisia. Pääsääntöisesti kappaleet ovat hyviä, mutta mukaan mahtuu muutama loistavakin. ”Midnight Sun” polkaisee albumin iloisesti käyntiin ”yeah yeah” -huudahduksien ja tarttuvien riffien saattelemana. ”Something Original” jatkaa pitkälti samalla linjalla, tosin hauskojen apaattisten yhteishuudahduksien kera. ”Too Late” on yhtä hengästyttävä kuin aiemmatkin, tässä kappaleessa tosin vokalisti-basistin laulu kuulostaa välillä ”kuulutuksenomaiselta”, aivan kuin hän kuuluttaisi ihmiset jammaamaan kappaleen tahtiin.

Vaikka LUCER on nuori yhtye, on se ehtinyt jo keikailla sadan keikan verran niin Saksassa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa kuin kotimaassaan Tanskassakin. Yhtyettä on kehuttu energisestä esiintymisestään, ja sama tunnelma välittyy myös albumilta. ”Go Easy On Me” on loistava esimerkki yhtyeen energisyydestä; kertosäkeessä kappale suorastaan räjähtää liekkeihin ja saa jalan polkemaan maata. Albumin nimikkokappale ”Bring Me Good News” ottaa kantaa median tarjoamiin huonoihin uutisiin toteamalla: ”Mikset toisi hyviä uutisia?” Se on tarttuva kappale, vaikka ei albumin parhainta antia olekaan. Päätösraita ”Call It A Day” on hyvä lopetus albumille, vaikka kappale onkin suhteellisen laiskanoloinen. ”Call It A Daysta” huokuu soittamisen rentous ja varmuus, ja sitä on ilo kuunnella.

”Bring Me Good Newsin” vahvuutena voi pitää kappaleiden tarttuvuutta ja vauhdikkuutta. Vokalisti-basistin ääni on miellyttävä, ja sitä jaksaa kuunnella pidempääkin, koska hänen äänialansa on suhteellisen laaja. Albumilta löytyy kitara- ja rumpusooloja, jotka todistavat poikien osaavan soittaa. Yhtyeen musiikillinen tyyli taiteilee kevyen rockin ja rockin välillä, mikä voi olla haasteellista yhtyeen erottumisen kannalta. Nykypäivänä poprock-yhtyeet ovat kuitenkin melkoisen yleisiä. Vaikka ”Bring Me Good News” ei ole musiikillisesti mikään mullistava teos, on se hyvä debyyttialbumi, joka kestää kulutusta. Yhtyeen on hyvä jatkaa kehitystä ja uraansa albumin pohjalta.

8/10

Kappalelista:

  1. Midnight Sun
  2. Something Original
  3. Too Late
  4. Go Easy On Me
  5. I Don’t Wanna Know
  6. Bring Me Good News
  7. Shooting Star
  8. What’s In It For Me
  9. Million Faces
  10. Call It A Day

LUCER Facebookissa

Kommentoi julkaisua