Lucidity – The Oblivion Circle

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 23.3.2015

Kymmenen vuotta sitten Lutakon baarissa kaksi nuorta miestä keskusteli bändin perustamisesta. Nyt, kymmenen vuotta noiden keskustelujen jälkeen Lucidity julkaisee debyyttialbuminsa “The Oblivion Circle”. Takana on useita keikkoja ja neljä erittäin hyviä arvioita saanutta demoa. Kasvaneen oman vision ja varmuuden myötä Lucidity päätti tehdä levyn. Debyytillä ei ole yhtään vanhaa kappaletta, vaan se on rakennettu täysin puhtaalle pöydälle

Debyytti alkaa kappaleella “The Process To Born Again”. Kappale lähtee eteenpäin rauhallisesti, kunnes se ensimmäisen minuutin kohdalla jyrähtää kunnolla pyörimään. Mukavan melodista metallia tämä kyllä on. Se, että on lähdetty puhtaalta pöydältä liikkeelle, tekee varmasti tästä myös freeshin kuuloista. Hyvä aloitus albumille.

Seuraavaksi lähtee soimaan kappale nimeltään “Conjuring Veil”. Tässä on nopeampaa menoa, mikä herättää vähän kuuntelijaa, koska aloituskappale ei ollutkaan ihan nopeinta antia vaan jopa aika rauhallinen. Toisen biisi myötä tähän alkuun löytyy myös jo nopeampaa ja rajumpaa menoa. Hiukan sen lauluosuudet ehkä hukkuvat kappaleeseen.

Kolmas kappale nimeltään “Death Is A Gate” alkaa. Taas vaihdetaan vähän löysemmän soittamisen puolelle. Kappale on siinä mielessä vähän samaa kuin ensimmäinen. En tiedä, onko ihan hyvä, jos kappaleiden temmot vaihtuvat biisien välillä näin radikaalisti; kuulija ei oikein pääse mukaan, kun on ensin hidasta, sitten nopeampaa ja sitten taas hitaampaa.

“Closer The Vision” -kappaleen myötä ollaan levyn puolessavälissä. Kappale jatkaa hyvin levyn teemaa, ja laulaja esittelee tässä hyvin taitojaan puhtaasta aina örinään. Kun levyn viides kappale nimeltään “Appearing As A Dream” soi, syvennyin vähän enemmän kokonaisuuteen ja siihen, miten levyltä löytyy kaikkea. Hyvin on onnistuttu laittamaan taustalle kitaroiden, basson, rumpujen ja laulun lisäksi muita efektejä, mikä saa kuuntelijan keskittymään ja syventymään kokonaisuuteen.

Vähitellen loppu lähestyy ja kuudes kappale nimeltään “World’s Within A World” alkaa soida – rauhallisemmalla menolla jatketaan. Mukavaa fiilistelyä, juurikaan muuta sanottavaa ei tästä löydy. Albumin toiseksi viimeinen kappale “Trail” piristää sillä, että se on taas räväkämpää menoa kuin muu levyn fiilistely . En oikein tiedä, minkä takia, mutta tässäkin kappaleessa tuo laulajan örinäosuus hukkuu valitettavasti muihin soittimiin. Sitten viimeistä viedään, kun “Cortege” -kappale päättää debyyttialbumin. Kappale kyllä summaa hyvin koko tämän albumin yhteen. Levy tarjoilee rauhallista melodista metallia pienellä twistillä parissa kappaleessa. Soittaminen on jätkillä kunnossa, ja Martti osaa laulajana vetää matalat örinät ja korkeat puhtaat!

Kaiken kaikkiaan levystä jää ihan mukava maku suuhun. Lucidityn “The Oblivion Circle” sopii kaikille, jotka tykkäävät fiilistellä vähän rauhallisemman metallin parissa. Soitto toimii, ja kymmenessä vuodessa bändi on hiotunut yhteen hyvin luoden jotain freesiä. Miinusta tulee ajoittain hukkuvasta örinästä. Debyyttialbumiksi hyvä!

7,5/10

Kappalelista:

1. The Process To Born Again
2. Conjuring Veil
3. Death Is A Gate
4. Closer The Vision
5. Appearing As A Dream
6. World’s Within A World
7. Trail
8. Cortege

Lucidity netissä:

www.lucidityband.net

https://www.facebook.com/finlucidity?fref=ts

Kirjoittanut: Juha Leskinen