Luna Kills

Luna Kills kurittaa tekopyhiä maineenkalastelijoita singlellä ”good guy”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 12.6.2022

Kuopiolainen Luna Kills julkaisee uutta musiikkia! Aiemmin keväällä yhtye toi ilmoille modernin singlen ”here for the drama”, joka nousi useille Spotify-listoille ja valittiin radiokanava YleX:n viikon tehobiisiksi. Kolmeen minuuttiin pakattu tuore ”good guy” -single tarjoilee jälleen nykyaikaista soundia, paksusti potkivia riffejä ja viiltävän teräviä lyriikoita.

””Good guy” on edeltävän sinkun kaltaisesti syntynyt sosiaalisen median keskusteluista. Biisi käsittelee cloutin jahtaamisesta somessa: ihmiset haluavat näyttäytyä hyvinä tyyppeinä ja boostata omaa imagoaan osoittamalla sormella muita ihmisiä netissä, vaikka he itse toimisivat kyseenalaisesti sosiaalisen median ulkopuolella”, lyriikat kirjoittanut laulaja Lotta Ruutiainen selittää monille tuttua ilmiötä.

Somessa on tunnetusti helppo huudella, vaikka asioista ei aina ihan perillä olisikaan. Myös tämä kuuluu ”good guyn” sanotuksissa.

”Jengi kokee tarpeelliseksi kertoa omat mielipiteensä asioista, joista heillä ei ole tietoa eikä edes mielenkiintoa hankkia tietoa samalla potentiaalisesti aiheuttaen suurta vahinkoa oman ignoranssinsa vanavedessä”, Lotta tykittää.

Yhtye hylkäsi kappaleen raskaasti möyrivän pääriffin jo kertaalleen, mutta tuorein korvin myöhemmin kuultuna siitä löytyikin paljon potentiaalia – ja lopulta koko single syntyi varsin nopeasti. Myöhemmin studiossa biisiin haettiin vielä mausteita hyper popista ja rosoisesta kitararockista.

””Good guy” syntyi biisinkirjoitussession ylijäämäriffistä. Tarinan opetus on kuitenkin se, että mitään ei kannata heittää heti roskiin, sillä kun palasimme projektiin paljon myöhemmin, riffin päälle kehkeytyi heti ensimmäinen säkeistö ja pian koko loppubiisi”, Luna Killsistä kerrotaan.