Luna Kills

Luna Killsiltä video hittisingleen ”here for the drama” – kuvausta edeltävänä päivänä kaikki uusiksi

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.4.2022

Kotimainen Luna Kills julkaisi muutama viikko sitten erinomaisen vastaanoton saaneen singlen ”here for the drama”. Raskailla riffittelyillä ja modernilla tuotannolla varustettu alternative-biisi noteerattiin useilla radiokanavilla, nostettiin lukuisille Spotify-listoille ja valittiin radiokanava YleX:n viikon tehobiisiksi. Nyt tyylikäs kappale saa osakseen visuaalisesti herkullisen musiikkivideon: 90-luvun henkeä hönkivä Laura Palmer -look yhdistyy 2000-luvun Matrix-viboihin.

””Here for the draman” pohjimmainen tarkoitus oli vangita nettikeskusteluiden kaoottinen energia sekä siitä seuraava yleinen ahdistuneisuus, ja myös videolla tämä oli lähtökohtana. Visualisointiin saatiin inspiraatiota 2000-luvun alun trendeistä, kuten y2k-/industrial-tyylistä, ja se tukee myös bändin muuta estetiikkaa”, videon ohjannut laulaja Lotta Ruutiainen selittää.

Korona-ajan kärkeviin nettikeskusteluihin kyllästyminen poiki sanoitukset ”here for the dramaan”, ja tuore video heijastaakin kappaleen lyyristä sisältöä.

”Lyriikoissa käsitellään nimenomaan kommenttipalstojen sisältöä, ja sitä kuinka ihmiset eivät selkeästikään ymmärrä, että netti on yhtä oikea todellisuus kuin, no, todellisuus, ja omista tekemisistään ja sanomisistaan ei oteta missään tapauksessa vastuuta. Se, mitä itselle ei ole tapahtunut ei varmasti ole tapahtunut muillekaan.”

Here for the draman” videon kuvaaminen ei mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan, mutta onneksi Kuopion seudulla pääasiallisesti kasvanut bändi ei pienestä säikähtänyt, vaan suhtautui asiaan sille kuuluvalla tyyneydellä.

”Videon tekoprosessi toteutettiin aika savolaisesti: ei pidä hermostua turhasta, ja kylläpä ne asiat aikanaan seleviää. Päivä ennen kuvausta videolle suunniteltu lokaatio nimittäin peruuntui, ja siitä syystä video kuvattiin lopulta kahdessa eri makuuhuoneessa. Ne olivat ainoat tilat, jotka mitenkään saatiin sovitettua suunnitelmille”, Lotta toteaa.