Luna Killsiltä ysärihenkinen musiikkivideo ja paljon kotimaan keikkoja

Kirjoittanut Niko Kuusela - 28.5.2023

Kuopiolainen Luna Kills jatkaa kovaa nousua kotimaisten alternative-bändien kärkeen. Yhtye julkaisi aiemmin pullotettua raivoa kihisevän ”super sick” -singlen, joka noteerattiin välittömästi radioissa ja nostettiin virallisille Spotify-soittolistoille. Bändi julkaisee biisiin nyt vähintään yhtä raivokkaan musiikkivideon, joka huokuu ysäri- ja 00-luvun alun henkeä kaikessa visuaalisessa herkullisuudessaan.

”Videossa alleviivataan ’hallittua kaaosta’ ja sitä, että kaikki ei ole sitä, miltä päällepäin näyttää. Biisi kertoo yhteiskunnan asettamien raamien tuhoamisesta, siitä, kuinka saa raivostumiseen asti pyytämättömiä ’neuvoja’ siitä, kuinka pitäisi pukeutua, olla, puhua ja käyttäytyä. Videolla tutkittiin, miltä tuntuu, kun väkisin yritetään pakottaa tiettyyn muottiin”, kuvailee Luna Killsin solisti Lotta Ruutiainen.

Guilty Visualsin tuottamalla videolla ei alistuta toisten tahtoon vaan tehdään selväksi, mitä siitä seuraa, jos toisia yritetään istuttaa väkisin omaan muottiin.

”Biisin sanoman tavoin lopputulos ei ole sitä, että taivutaan ja istutaan alas vaan vastaan laitetaan raivolla. Videossa myös tutkittiin kulmaa siitä, että jos ihmisiä aletaan taivuttaa voimalla, pelolla sekä uhalla, voi vastaus tulla takaisin samalla mitalla.”

Keväällä ahkerasti keikkaillut Luna Kills sulkeutuu alkukesästä studioon valmistelemaan ensi vuonna julkaistavaa kolmatta pitkäsoittoaan. Loppukesästä yhtye nähdään Kuopiorockissa, ja syksyllä yhtye avaa illat Sonata Arctican Arctic Storm -kiertueella, jossa on mukana myös Reckless Love.

Luna Killsin tulevat keikat:

28.7. Kuopiorock, Kuopio
28.9. Logomo, Turku*
29.9. Pakkahuone, Tampere*
30.9. Kerubi, Joensuu*
5.10. Tavastia, Helsinki*
6.10. Finlandia-klubi, Lahti*
8.10. Rytmikorjaamo, Seinäjoki*
*Arctic Storm Finland Tour 2023 -kiertue

Luetuimmat

Uusimmat