Lupaava ja laadukkaasti toteutettu esikoisalbumi – arviossa Wake Up Frankien ”Thrashrockin’ Beats”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 6.9.2023

Suomen metalliviennin kovimpiin lupauksiin rankattu Wake Up Frankie julkaisee kauan odotetun debyyttialbuminsa ”Thrashrockin’ Beats” 8. syyskuuta. Vuonna 2017 perustettu bändi on tähän mennessä julkaissut useita singlejä sekä vuonna 2020 EP:n ”Green Is The New Black”, joka on kerännyt melkoisen määrän striimauksia. Yhtye solmi keväällä 2022 levytyssopimuksen Ranka Kustannuksen kanssa ja uuden pitkäsoiton tuottajina toimivat Joonas Parkkonen sekä Rami Nykänen.

Wake Up Frankie ennätti jo etukäteen tarjoilla debyyttialbumiltaan singleinä biisit ”RATATATA”, ”Drop Dead”, ”Killbeat” sekä ”Seize The Day”, joista viimeksi mainittu sai myös Radio Rockin Rautaa vai roskaa? -äänestyksessä suuren suosion. Näiden raitojen kautta heräsi väkisinkin mielenkiinto tulevaa pitkäsoittoa kohtaan: vieläkö sieltä löytyy uusi vaihde vai ovatko kaikki kortit lyöty jo pöytään?

Bändi itse pohjusti tulevaa pitkäsoittoa seuraavasti: ”Thrashrockin’ Beats on kuin Slipknotin, Children Of Bodomin, Panteran ja no, sanotaan vaikka Guns N’ Rosesin äpärälapsi”. Tämä kiteyttää asian paremmin kuin hyvin, sillä kaikuja näiltä bändeiltä levyllä on kuultavissa – lisättynä omaperäisellä leimalla. Mitään sen suurempia suvantokohtia tai heikkoja kappaleita albumilta ei löydy. Materiaali on alusta loppuun saakka tasalaatuista, ja jokainen raita sopisi singlejulkaisuksi. Pitkäsoiton parissa aika kuluu rattoisasti, ja tuntuu että viimeinen biisi on käsillä aivan liian nopeasti. Tätä levyä on helppo suositella etenkin raskaamman musiikin kuluttajille, mutta myös muiden musiikin ystävien kannattaa tämä läpi pyöräyttää.

”Thrashrockin’ Beats” lunastaa kevyesti kaikki sille ladatut odotukset ja näyttää, mistä Wake Up Frankie on tehty. Albumin materiaalin kypsyttely kaikessa rauhassa on tuottanut tulosta, ja nyt julkaistava pitkäsoitto on erittäin korkeatasoinen. Jos bändi ei ole vielä jostain syystä sinulle ennestään tuttu, kannattaa nimi laittaa korvan taakse viimeistään nyt. Tästä yhtyeestä tulet nimittäin vielä kuulemaan.

Biisilista:

  1. Total Thrashrock
  2. RATATATA
  3. Killbeat
  4. Drop Dead
  5. Traitorous
  6. Bloodlust
  7. Bathe in Blood
  8. Sh*t Outta Luck
  9. Seize The Day
  10. Damage Control

Kokoonpano:
Kassu Meriläinen – laulu
Otto Halli – kitara
Vesa-Matti Pääkkönen – kitara
Dimi Kavvadas – basso
Jari ”Jykä” Rantanen – rummut

Luetuimmat

Uusimmat