Kuva: Michaela Tuomenoksa

Lupaava kotimainen modernin metallin edustaja Without Warning julkaisi uuden sähköisen singlen “Pulse”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.7.2024

Without Warning, lupaava kotimainen modernin metallin edustaja, on julkaissut uusimman singlen “Pulse” musiikkivideon kera. Uusi single on saanut vahvaa inspiraatiota saksalaisesta underground rave -musiikista. Kappale houkuttelee kuulijan industriaaliseen äänimaisemaan, jonka teknohenkinen symfonia vie mennessään. Kappale sykkii intensiteetillä ja tarttuvilla rytmeillään, joka on iso osa rave-kulttuuria. Kappaleessa fuusioituu metallimusiikin raivokkuus ja teknomusiikin hypnoottisuus. “Pulse” henkii ihmisen ja koneen välistä yhteyttä niin musiikillisesti kuin sanoitusten puolesta.

”Kappale toi heti mieleeni underground-tyyppiset rave-tapahtumat. Hetkiä, jossa kuulija antautuu täysin musiikin rytmille, joka synkronoituu oman sykkeen kanssa. Siitä on myös kappaleen nimi saanut inspiraationsa. Jokaisen teoksen kohdalla haluamme uppoutua kappaleen ympäristöön, tunnetilaan ja tarinaan. ’Pulse’ edustaa Without Warningin tyyliä kokonaisvaltaisesti – keitä me olemme, ja mikä on meidän identiteetti. Ei ole sattumaa, että inspiroiduimme juuri saksalaisesta rave-musiikista. Saksassa on valtava ja lahjakas metalliyhteisö, ja he ovat aina tukeneet suomalaista metallimusiikkia. Olemmekin siksi innoissamme, että voimme tavoittaa heidän kuulijat tällä kappaleella”, kertoo laulaja Michaela “Micha” Tuomenoksa.

Antaudu koneiston sykkeelle

Ytimessään “Pulse” tutkii mystistä suhdetta ihmiskunnan ja teknologian välillä heijastaen kiinnostavaa ja futuristista tarua Without Warningin ympärillä. “Pulse” sumentaa rajoja orgaanisen ja keinotekoisen elämän välillä, jossa tulkinta synnyttää kokonaisvaltaisen ja intensiivisen kokemuksen kuulijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Mielessäni pyöri visio teknohenkisestä kappaleesta, jossa yhdistyy vauhdikas syke, elektroninen äänimaisema ja bändin jo vahvaksi muodostunut oma tyyli. Kappaleessa tapahtuu paljon asioita, joten kokonaisuus haki hetken muotoaan. Tehokkaalla yhteistyöllä sovitus saatiin toteutettua vision mukaiseksi, ja vihdoin ’Pulse’ on valmis valloittamaan kuulijat”, jatkaa kitaristi ja tuottaja Juuso Javanainen.

Pulse” on nyt kuunneltavissa kaikilla suurilla suoratoistopalveluilla, ja yhtyeen uusi musiikkivideo on julkaistu yhtyeen YouTube-kanavalla. Seuraa yhtyeen sosiaalisen median kanavia sekä kotisivuja saadaksesi tuoreimmat päivitykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy