Lupaavan voimaannuttava kokonaisuus – Arviossa League of Distortionin debyyttinimikkoalbumi

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 25.11.2022

Saksalainen metalliyhtye League of Distortion julkaisee tällä viikolla debyyttinimikkoalbuminsa ”League of Distortion”. Esimakua albumilta on ollut kuultavissa ”Wolf or Lamb” -musiikkivideon parissa. Tämä rytmikkään dynaaminen kappale kätkee sisälleen voimakasta symboliikkaa ja toimii täydellisenä sinkkulohkaisuna. Kappale herättää suurta mielenkiintoa pian päivänvalon näkevää debyyttialbumia kohtaan.

Albumin aloitusraidoilla mielenkiintoa herättää vokalisti Anna ”Ace” Brunnerin äänenkäyttö. Brunnerin virtuoosimainen äänenväri on ajoittain sukupuolirooleista hyvinkin riisuvaa. Ääni tihkuu niin aistikkaan viettelevää feminiinisyyttä kuin maskuliinista uhoa, josta voi uskoa jokaisen sanan. Konsonanttien räävitön raakuus lisää kappaleiden persoonallisuutta.

”League of Distortion” luottaa toistojen voimaan. Kappaleiden rytmityksessä on kuultavissa samankaltaista efektimaailmaa kuin esimerkiksi In This Momentin tuotannossa. Eroavaisuus efekteillä mässäilyssä on kuitenkin huomattava yhtyeiden välillä. League of Distortion luottaa voimakkaaseen naisvokalistiinsa kuin vuoreen, eikä Brunnerin vakuuttavaa ilmaisua ole tarvinnut ylituottaa.

”League of Distortionin” kappaleet etenevät höyryjunan lailla ja saavat sykkeen nousemaan. Jään kuitenkin miettimään, olisiko edes hetkittäinen temmon rauhoittaminen saanut kappaleiden kokonaiskuvaa harmonisemmaksi. Vaikka kokonaisuus uupuu harmoniaa, onnistuu albumi toteuttamaan voimaannuttavan tunnelman. Kappaleiden lyriikat ovat toinen toistaan ylistävämpiä, ja niissä satelee kuolemattomia fraaseja. Tämä kääntyy helposti turhan naivismin puolelle, mikä saattaa nakertaa uskottavuutta.

Ajoittain League of Distortionin debyyttialbumi tukeutuu tällä hetkellä metallimaailmassa valloillaan olevaan mystiikkaan. Utuiset kosketinsoitinosuudet ja tunnelmaa nostattavat rasahdukset tuovat mieleen Ukrainan lahjan metallimaailmalle, ja albumi sisältääkin samankaltaista mystiikkaa kuin Jinjerin tuorein albumi ”Wallflowers”.

”League of Distortion” kätkee sisälleen dynaamista power metalia sekoitettuna modernimpaan metalliin. Kokonaisuus väläyttelee häivähdyksiä industrialskenestä, ja sen ytimessä sykkii vahvan naisvokalistin sydän. On selvää, että League of Distortionin debyyttialbumi tekee sen minkä lupaa ja ehkä vähän enemmänkin. Vakuuttava debyyttialbumi ottaa oman paikkansa maailmassa, jossa voimakkaat naisvokalistit ovat valmiita nousemaan valtaan.

Kappalelista:

1. Wolf or Lamb
2. My Revenge
3. It Hurts So Good
4. L.O.D.
5. I’m a Bitch
6. Rebel by Choice
7. Solitary Confinement
8. SIN
9. The Bitter End
10. Do You Really Think I Fuckin’ Care

Luetuimmat

Uusimmat