Lutakko Liekeissä -festareilla juhli yli 1000 ihmistä lauantaina

kuopiorock 2014 stam1na –festivaalin toisena päivänä parhaiten väkeä sai liikkeelle ja väkeen sai liikettä odotetusti , joka soitti vuoden viimeisen keikkansa. Ihmisiä saapui festivaalialueelle hyvin jo heti iltapäivällä, kun ensimmäisenä esiintynyt Asa & Band aloitti settinsä auringon paistaessa. Lauantain kävijämäärä ylsi 1100:aan ja viereisellä Lutakonaukiolla järjestetyt ilmaiskonsertit sekä Old Fat & Slow –skeittikisa keräsivät lisäksi satoja katsojia. Perjantaina festivaalivieraita oli 300 vähemmän.

Yhdysvaltalainen Jex Thoth on kahdesti soittanut klubikeikan Lutakossa ja osoitti nyt että sen mystiikkaa tihkuva hidas ja raskas musiikki toimii myös ulkoilmassa. Sisälavalla esiintyneet ensimmäistä kertaa Suomessa olleet ruotsalainen Vånna Inget sekä Floridasta kotoisin oleva Merchandise olivat harvalle entuudestaan tuttuja, mutta usealle mieluisia uusia tuttavuuksia.

Rockin lisäksi rap-musiikki kiinnosti Liekkien yleisöä. Atomirotta sai ihmiset pomppimaan ja Likanen Etelä osoitti että Kirkkonummeen sijoittuvat lyriikat kelpaavat myös jyväskyläläisyleisölle. SMC Lähiörotat vierailijoineen tarjosi myös lukuisia ihmisiä viihdyttäneen rap-shown.

Lutakko Liekeissä järjestettiin nyt kymmenettä kertaa. ”Kymmenen kerran jälkeen on hyvä pysähtyä miettimään jatketaanko toiset kymmenen vuotta vai olisiko kenties sopiva hetki haudata Lutakko Liekeissä. Festivaalin tuottajana alusta asti eli vuodesta 2006 saakka toiminut Jenna Lahtinen siirtyy Lutakon palveluksesta muihin tehtäviin, joten Liekkien ydintiimi tulisi joka tapauksessa muuttumaan. Ehkäpä keksitään ensi vuodelle jokin uusi konsepti uudella porukalla.”, pohtii Lutakko Liekeissä –promoottorina koko festivaalin olemassaoloajan toiminut Raine Pulkkinen.

Lutakko Liekeissä -festivaalin järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry sekä Fullsteam Agency.

www.lutakkofestival.com
www.facebook.com/lutakkofestival
www.jelmu.net
www.fullsteam.fi

Kommentoi julkaisua