Lutakon likilegendaarinen punk-klubi tekee paluun, avajaisiin ilmainen sisäänpääsy

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.10.2013

Pertti Kurikan NimipäivätJyväskylässä 1990-luvun lopulla syntynyt JKL Punk/HC Sessions -klubi tekee paluun muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Klubin uuden tulemisen avajaisia vietetään Tanssisali Lutakossa torstaina 10.10. jolloin ilmaiskeikalla nähdään tamperelainen Tax, jyväskyläis-tamperelainen Remissions sekä jyväskyläläinen Ydinaseeton Pohjola. Myöhemmillä klubeilla soittavat esimerkiksi Pertti Kurikan Nimipäivät, Rattus, Wasted ja The Heartburns.

”Ensimmäiset tapahtumat JKL Punk/HC Sessions -otsakkeen alla järjestettiin kavereiden kanssa  vuonna 1999 tai jopa aiemmin Jyväskylän nuoriso- ja kansalaistoimintatila Sepänkeskuksen Siperia -kulttuuriklubilla. Sittemmin keikkoja järkättiin noin kymmenen vuoden ajan useissa paikoissa, muun muassa Ilokivessä ja Lutakossa”, muistelee Ville ”Anger” Angervuori. Angervuori on sittemmin tamperelaistunut, mutta palannut syksyllä 2013 takaisin aktiiviseksi osaksi Lutakon toimintaa, nyt graafisen suunnittelijan ominaisuudessa.

Angervuoren aloittaessa Lutakon graafikkona Lutakon promootori Raine Pulkkinen päätti herättää henkiin vanhan likilegendaarisen klubin. Klubien bändivalinnoista vastaa pääasiassa Pulkkinen ja Angervuori suunnittelee mainokset. Ensimmäisella klubilla on mukana mm. Angervuoren oma bändi Remissions. Remissionsin lisäksi hän on ehtinyt vuosien mittaan soittaa useissa muissakin punk-yhtyeissä kuten Manifesto Jukebox ja Delta Force II.

”Punk on parin viime vuoden aikana alkanut kiinnostaa Suomessa vähän laajempaakin kansanosaa mm. Pertti Kurikan Nimipäivien ja Pää Kiin menestyksen myötä. Jyväskylässä on kohtuullisen vireää toimintaa, esimerkiksi JKLDIY-kollektiivi järjestää Ilokivessä punkkikeikkoja säännöllisesti. Yksi ajatus JKL Punk/HC Sessionsin palauttamisessa Lutakkoon on ollut se, että Lutakossa on mahdollista järjestää keikkoja, joihin myös alaikäiset pääsevät ja sitä kautta voidaan kasvattaa uutta punksukupolvea. Punk on hieno aate, johon musiikin lisäksi liittyy muutakin hyvää: se kannustaa omaehtoiseen ajatteluun ja asioiden kyseenalaistamiseen sekä massasta erottumiseen ja suvaitsevaisuuteen. Lutakossa järjestetään enimmäkseen muita kuin punk-keikkoja, mutta koko toimintaamme leimaa vahva punkpiireiltä omaksuttu tee-se-itse-mentaliteetti”, kertoo Raine Pulkkinen. Lutakon keikat järjestää voittoa tavoittelematon Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys ry.

Tulevan torstain avajaisista seuraava JKL Punk/HC Sessions -klubi järjestetään lauantaina 16.11. jolloin jyväskyläläisyleisölle tarjoutuu yli vuoden tauon jälkeen tilaisuus nähdä Pertti Kurikan Nimipäivät keikalla. Vuoden 2014 ensimmäisellä klubilla 17. tammikuuta nähdään lokakuun lopussa uuden albuminsa julkaiseva Wasted sekä muutaman vuoden tauon jälkeen paluuta tekevä The Heartburns, joka on Pää Kiistä ja Kakka-Hätä 77:sta tunnetun Teemu Bergmanin englanninkielinen punkrock-yhtye. Tulevaisuudessa klubilla tullaan näkemään myös ulkomaisia bändejä.

To 10.10.2013 JKL Punk/HC Sessions: TAX, REMISSIONS, YDINASEETON POHJOLA
Ilmainen sisäänpääsy! Ei ikärajaa / Baari K-18. Ovet auki klo 20, keikat klo 21 alkaen.
http://www.jelmu.net/keikat/403
https://www.facebook.com/events/178494882339454

La 16.11.2013 JKL Punk/HC Sessions: PERTTI KURIKAN NIMIPÄIVÄT, RATTUS, J.MIETTINEN PLAYS SHITTER LIMITED, NEUROOSILIITTO
Liput 8€/5€ (halvempi hinta Jelmu ry:n jäsenille). Ei ikärajaa / Baari K-18. Ovet auki klo 20.
Ennakkoliput:
http://www.jelmu.net/keikat/398
http://www.tiketti.fi/JKL-PunkHC-Session-Lutakko-Jyvaskyla-lippuja/22012

Pe 17.1.2014 WASTED, THE HEARTBURNS + 1
Ei ikärajaa / Baari K-18. Kolmas bändi ja lippujen hinnat varmistuvat lähiaikoina.