Lutakon takana -valokuvanäyttely raottaa ikkunaa tapahtuma-alan vapaaehtoistyöntekijöiden tiiviiseen yhteisöön

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.5.2021
Kuva: Minna Karhunen

Lutakon takana -valokuvanäyttely esittelee Jelmu ry:n vapaaehtoistyöntekijöitä ja muita työntekijöitä. Minna Karhusen ja Milja Linnan ottamat valokuvat sijoittuvat vuosille 2017-2021.

– Näyttely kertoo yhteisön elämästä työssä ja vapaalla. Kuvat vievät meidän maailmaamme, jossa päästään näkemään naurua, rakkautta, läheisyyttä, hauskanpitoa ja yhteisöön sitoutuneita ihmisiä. Ne näyttävät puolen, jota ulkopuolelle ei välttämättä näe, Karhunen ja Linna muotoilevat.

Suuri osa valokuvista on otettu Tanssisali Lutakossa, joka on Jelmu ry:n pääkallopaikka. Nimi Lutakon takana juontaa juurensa Tanssisali Lutakon toisessa kerroksessa sijaitsevasta vessasta, jonka seinään on kirjoitettu: “Minä rakastan Lutakkoa ja ihmisiä sen takana.”

Näyttelyä ovat rahoittaneet Kansan Sivistysrahasto ja Tanssisali Lutakko.

Näyttely on avoinna kesäkuussa kolme kertaa

Valokuvaajat ovat Lutakon takana -näyttelyn aikana paikalla 22.-23.6.2021, klo 12-18, jolloin valokuvia pääsee katsomaan maksutta.

Lutakon lippa -tapahtumaan lipun hankkineet pääsevät näyttelyyn tapahtuman aikana 9.-13.6. sekä 16.-20.6.2021. Lutakon lippa -tapahtumassa esiintyvät muun muassa Gasellit, Ida & Kalle, Mokoma ja Erja Lyytinen. Tapahtuma järjestetään Tanssisali Lutakon pihalla, lastauslaiturin lipan alla ja vieressä sijaitsevalla tapahtuma-alueella.

Valokuvaajat ovat itsekin toimineet vapaaehtoistyöntekijöinä

Milja Linna ja Minna Karhunen ovat valmistuneet kuva-artesaaneiksi Gradia Jyväskylästä. Näyttelyyn parivaljakolle on myönnetty avustusta Kansan Sivistysrahastosta. Molemmat ovat toimineet aiemmin Jelmu ry:n vapaaehtoistyöntekijöinä.

Jelmu on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Keikkatoiminnan lisäksi Jelmu ylläpitää Tanssisali Lutakossa kahtakymmentä treenikämppää.

Lutakon takana -valokuvanäyttely
9.-13.6. ja 16.-20.6.2021 sekä ilmaisena 22.-23.6.2021, klo 12-18
Tanssisali Lutakko: Backstage
Lutakonaukio 3, 40100 Jyväskylä