Lutakosta kertovan dokumentin julkaisu siirtyy vuodelle 2016

Lutakko 2015Jyväskyläläisen Tanssisali Lutakon vaiheista kertovan dokumentin julkaisu siirtyy jälleen. Tällä kertaa syynä ovat rahoituskuviot. Tiettyjen kulttuurirahastojen apurahan ehtona on, että työ johon rahoitus suunnataan, suoritetaan vasta avustuksen myöntämisen jälkeen: tässä tapauksessa loppukeväällä 2016.

– Joudumme painamaan nyt jarrua dokkarin kanssa, jotta saamme projektin maaliin sen ansaitsemalla tavalla, sanoo dokumentin ohjaaja Rauli Ylitalo. Eheän kokonaisuuden saavuttamiseksi dokumenttia varten tullaan kuvaamaan vielä lisää materiaalia. Rahaa tuotannossa tarvitaan lisäkuvausten lisäksi muun muassa ulkoa ostettuihin palveluihin, kuten äänituotantoon sekä graafisen ilmeen suunnitteluun ja toteutukseen.

– Meillä on mahtava paketti käsissä ja hieman kyllä tuskastuttaa viivyttely, kun tiettyjen apurahojen käsittelyajat ovat kuin kiveen kirjoitettu, Ylitalo lisää.

Koska apurahoja ei myönnetä yksityishenkilöille, tekijät ovat perustamassa yhdistystä, jonka nimissä dokumentin tuotanto viedään loppuun.
Lutakko-dokumentti kertoo Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry:n ja Tanssisali Lutakon vaiheista vuosina 1990-2005, ajasta jolloin yhdistyksen toiminnan ja Lutakon rakennuksen tulevaisuus olivat vaakalaudalla. Dokumenttia ovat tekemässä jyväskyläläislähtöiset ohjaaja-tuottaja Rauli Ylitalo sekä tuottaja-leikkaaja Ville Sivonen. Alunperin dokumentin piti valmistua jo vuonna 2010, tuolloin tuotannosta vastasi jyväskyläläinen osuuskunta CoreCrew.

Lutakko-dokumentti Facebookissa: www.facebook.com/Lutakko-dokumentti-872006192876116

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: