Luukas Oja toivottaa hyvää äitienpäivää ”Mutsi”-biisin merkeissä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.5.2021
(c) Katariina Salmi

Luukas Oja julkaisee äitienpäivän kunniaksi somessa ”Mutsi”-biisin, josta on tullut bändin omaleimainen keikkasuosikki.

”- Hyvää äitienpäivää toivottaa Luukas Oja! Äidit on niin mielettömiä! Kirjoitettiin tää laulu Jessican kanssa jo kesällä 2014, levottomina ja siinä oli jotain tosi hauskaa. Jossain vaiheessa esiteltiin tää bändille ja päätettiin ottaa keikkasettiin. Täähän on tosi irrallinen meidän muusta materiaalista, mutta toisaalta tässä on just sitä Luukas Ojan ydintä. Itseasiassa tää taitaa olla meidän ainoa rakkauslaulu. Rakkauslaulu vai oodi äideille, jotka hyväksyy ja rakastaa meitä ehdoitta kaikkine piirteinemme, kestää oikuttelut ja hupsuttelut. Ja me rakastetaan heitä,” laulaja-kitaristi Iita Ylönen kommentoi.

Mutsi”-biisiä ei julkaista suoratoistopalveluissa.

Luukas Ojan kakkosalbumin ensimmäinen single ”Poissa” julkaistiin 16. huhtikuuta. Sen myötä bändi pääsi Spotifyn Suomirock tänään -soittolistan kanteen. Tällä hetkellä yhtye tekee innolla kakkosalbumiaan ja haaveilee pääsystä takaisin yleisön eteen.

Yhtye julkaisi ”Väritetty todellisuus”-debyyttialbuminsa viime syksynä. Levy sai useita neljän tähden arvioita ja sinkut soivat satoja kertoja radiossa.

Yhtye sai myös Soundin vuoden tulokas -palkinnon eli Master of Pulpets -tunnustuksen ja Vuoden yhtye -ehdokkuuden Indie Awardseissa.