Luukas Ojan uusi sinkku vie Rokkiviikon Joensuuhun

Kirjoittanut Niko Kuusela - 15.7.2021

Luukas Ojan kakkosalbumin toinen single ”Pysytään” julkaistiin 9. heinäkuuta. Yhtye pääsi kappaleen myötä Spotifyn Suomirock tänään -soittolistan kanteen.

– Pysytään on laulu jatkuvuudelle, muutosten mahdollisuudelle, niiden hyväksymiselle ja juhlalle, mutta ennen kaikkea ystävyydelle. Kaipuu festareiden hulinaan ja seikkailuun puskee läpi, mutta odottaessa voidaan vaalia menneiden kesien muistoja. Vaikka jotain muuttuu, me jatkutaan, Luukas Ojan laulaja Jessica Kräkin kertoo kappaleesta.

Luukas Oja julkaisi ”Väritetty todellisuus” -debyyttialbuminsa viime syksynä. Levy sai useita neljän tähden arvioita ja sinkut soivat satoja kertoja radiossa.

Yhtye sai myös Soundin vuoden tulokas -palkinnon eli Master of Pulpets -tunnustuksen. Soundin perusteluissa kehuttiin raikasta ja suorapuheista ”Väritetty todellisuus” -debyyttialbumia sekä yhtyeen pitelemätöntä keikkaenergiaa. Ennen Luukas Ojaa Master Of Pulpets -palkinnon ovat voittaneet Litku Klemetti, Vesta, Jesse Markin ja Maustetytöt.

Luukas Oja pääsi myös YleX:n Läpimurto-listaukseen vuonna 2020.

Yhtye tekee parhaillaan innolla kakkosalbumiaan, josta aiempi ”Poissa”-single ja nyt julkaistu ”Pysytään”-kappale antavat esimakua.

Pysytään”-kappaleessa mainitaan muun muassa Rokkiviikon Joensuu, joka tietenkin viittaa mahtavaan Ilosaarirockiin. Tänä kesänä myös Luukas Ojan festarikalenterista valitettavasti pyyhkiytyi koronan takia monta upeaa tapahtumaa pois, mutta onneksi bändi pääsee silti tänäkin suvena keikoille. Yhtye nähdään muun muassa Turun Kesärauhassa ja Oulun Qstockissa.