Luuvitonen julkaisee ensisinglensä ”6:30” sekä kappaleen videon

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 1.12.2021

Turkulainen, muutamassa vuodessa Länsi-Suomen merkittävimpien keikkajyrien joukkoon noussut LUUVITONEN julkaisee debyyttisinglensä.

LUUVITONEN aloitti toimintansa vuonna 2016 ainoastaan Klamydiaa versioivana coverbändinä. Niinpä onkin osuvaa, että levytysura käynnistyy tuon ikonisen vaasalaisyhtyeen julkaisemasta kappaleesta ”6:30”. Kappaleen uuden, mm. jousisektiolla ja flyygelillä kasvatetun sovituksen takana on sen alkuperäinen säveltäjä ja sanoittaja, Klamydiassa menestysvuosina 1995 – 2000 soittanut basisti Hantta Viinamäki. Vuoden 1997 ”Tango Delirium” -albumilla julkaistua henkilökohtaisesta elämäntilanteesta kertovaa kappaletta ei ole ikinä julkaistu singlenä tai esitetty livenä, silti se on yksi Klamydian uskollisen fanikunnan suosikeista.

Viinamäki on versioinnista innoissaan:
”Se, että pääsisin tekemään cover-version omasta biisistäni isolle bändille, jousineen ja flyygeleineen – Se oli tilaisuus, jota en halunnut missata”

Myös bändin keulahahmo, laulaja Vince Söderlund on erittäin tyytyväinen projektiin:
”On suuri kunnia ja ainutlaatuinen tilaisuus olla tekemässä tällaista kappaletta ja synnyttää siitä 25 vuotta myöhemmin ihan omanlaisensa teos, tämänkaltainen projekti on harvinaislaatuinen”

”6:30”-single julkaistaan ke 1.12.2021 ja se saa ensiesityksensä livenä la 4.12. Turun Apollo Live Clubilla rokkiretkueen omassa megakonsertissa, jossa esiintyy LUUVITONEN BIG BAND eli peruskokoonpano jousi- ja torvisektiolla sekä koskettimilla. Mukana vierailijoina -yhtyeen riveistä tutut Jay Lewis, Frogley Mäntysorvari sekä Daffy Terävä.

”6:30”
Sävellys & sanoitus: Hantta Viinamäki
Sovitus: Hantta Viinamäki & Luuvitonen