Kuva: Valokuvaus Molli Niemelä

Luuvitonen täräyttää jälleen perinteisen suurkonsertin Turun Apollossa 12.11.2022

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 28.10.2022

Turun LIVE Klubien ykköspaikka Apollo muuttuu jälleen suomalaisen rockin alttariksi, kun rajoja rikkova turkulainen viihdeorkesteri Luuvitonen tarjoilee parituntisen ilotulituksen parhainta rockhittiä. Yhtye on tuttu Yön, Popedan ja Klamydian kuolemattomien hittien tulkitsijana ja on saanut kiitosta tinkimättömästä tekemisestä sekä alkuperäisyyttä kunnioittavasta tavasta tuoda lisävivahteita ja voimakkaampaa soundimaailmaa kappaleisiin.

Vuosittain yhtye on tuonut mukanaan alkuperäisten yhtyeiden riveistä tuttuja rock-ikoneita rinnalleen esittämään heidän kappaleitaan. Viimeisten vuosien vierailijoina on nähty Jussi Hakulinen, Hantta Viinamäki (Ex-Klamydia, Loretta Problems), Daffy Terävä (Yö, Skädäm, Mustat Enkelit). Luuvitonen esiintyy poikkeuksetta Apollossa isommalla kokoonpanolla, eli Luuvitonen Big Band – kokoonpanolla. Käytännössä viisihenkinen viihdebändi rikastetaan puhaltimilla ja kosketinsoittajalla. Tällä kertaa vierailijoina nähdään Daffy Terävä (Yö, Mustat enkelit, Skädäm) ja Frogley Mänty-Sorvari (Yö, Skädäm, Dingo).

Perinteisesti Apollo Show on sijoittunut joulukuun alkupuoliskolle, mutta tänä vuonna suurkonsertti toteutetaan La 12.11. Isänpäivän kunniaksi esiintymisaikaa on aikaistettu ja show alkaakin jo klo. 20:45. ”Tällä varmistetaan, että kaikki isät voivat hyvillä mielin osallistua upeaan iltaan, vaikka sunnuntai aamu alkaisikin isänpäivärutiineilla jo varhain” kertoo bändin keulamies Viki Vince Söderlund. ”Ilta tulee profiloitumaan kaikkien isien (ja äitien) iltana, isänpäivän aatonaattona, mutta ilta tulee kunnioittamaan myös Olli Lindholmin ja Jussi Hakulisen muistoa”, toteaa Vince.

Huikeita kappaleita, mahtavia muistoja ja ihokarvoja nostattavaa nostalgiaa on siis luvassa Apollossa.

Lauantai 12.11.2022

Klo 20:45

Apollo Club

Ennakkoliput:

https://www.tiketti.fi/luuvitonen-big-band-apollo-turku-turku-lippuja/84906