Lykantropista black metalia parhaimmillaan – arviossa The True Werwolfin ensimmäinen kokopitkä ”Devil Crisis”

Siitä lähtien, kun pikkulinnut ovat laulaneet, että The True Werwolfilta on tulossa se pitkään kaivattu ensimmäinen kokopitkä, mielenkiinto on ollut korkealla. Niille lopuille tietämättömille pienoinen tiedonjyvä, että The True Werwolf on Lauri ”Werwolf” Penttilän eräitä black metal -projekteja lukuisten muiden työnimien saralla. Vuodesta 2002 eteenpäin The True Werwolfin nimissä on roimasti tullut pienjulkaisuja pihalle, mutta vihdoin ja viimein varsinainen täyspitkäksi rekisteröitynyt ”Devil Crisis” on julki.

Infopaketti kertoo, että levyn nauhoitusvaiheet ovat tapahtuneet vuoden 2012 ja 2018 välisinä aikoina. Eli osa kappaleista, joita löytyy kokopitkältä, ovat tuttuja nimiä vanhemmista pienjulkaisuista ja edellisestä viime vuoden puolella julkaistusta ”Wolf Metal Armageddon” -livelevystä. Jos on kokenut, että vanhempiin julkaisuihin ei ole päässyt käsiksi tai edes missään muussa muodossa tutustumaan, niin nyt ”Devil Crisis” suo mahdollisuuden.

Itse kokopitkä on alusta loppuun black metalia, josta huokuu kivasti ambientia ja norjalaista mystiikkaa. Lupaavasti alkava ”My Journeys Under the Battlemoon” vaikuttaa miellyttävältä startilta. Kymmenen minuutin kestoisen ”Thy Deviant” -raidan soidessa meno taas hetkeksi aikaa hyytyy, vaikkei varsinaisesti sävellyksessä sen kummemmin suuria vikoja ole. Pitkähkön maratonin jälkeen viimeisimmätkin mustat henget ovat heränneet henkiin, kun erityisen nujakka ”Spellbound” iskee tärykalvoihin kuin sata salamaa.

Kaikista mielenkiintoisin näyte on ”Chi No Namida”. Kyseinen pätkä on uudelleen sovitettu black metal -versio kappaleesta ”Bloody Tears, joka on tuttu nimi vanhasta Nintendo-klassikosta ”Castlevania 2”. Ja itse sovitus ei ole hullumpi veto! Se on samaan aikaan nostalginen, mutta myös sekä vihaista että mystistä soittoa. Harvoin vastaan tulee tämänkaltaisia erinomaisia sovituksia!

Edellisten jälkeen hyvää silti vielä riittää, sillä omaksi suosikikseni noussut ”The Witch of My Heart” on korvakarkkia kerrakseen! Levyn päätösraitana kuullaan nopeatempoinen ja jollain tasolla punktyylinen ”Magick Fire. Kelpo soitto vaikka lässähtää äkillisesti kuin seinään.

”Devil Crisis” -levyä on kannattanut odottaa, sillä lopputulos on toimiva paketti! Välissä tulee hetkellisiä hengähdystaukoja, jotka sammuttavat gehennan liekin, mutta pienistä vioista huolimatta levy potkii ja lujaa. Mystisyys, lykantropia ja musta musiikki on vahvasti läsnä tällä julkaisulla. Tiivistetyillä loppusanoilla voi todeta, että suomalainen black metal elää ja voi hyvin!

8½/10

Kappalelista:

1. My Journeys Under the Battlemoon
2. Thy Deviant
3. Spellbound
4. Chi No Namida
5. 0373
6. The Witch of My Heart
7. Magick Fire

Werwolf Facebook
Werwolf Bandcamp

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua