M.O.R.A. – Halveksunnan Aika

Kirjoittanut Juha Attola - 15.5.2015

Helsinkiläinen M.O.R.A. on viettänyt jonkin aikaa hiljaiseloa, mutta nyt pihalla on yhtyeen uusin tuotos ”Halveksunnan Aika” ja keikkojakin olisi taas luvassa. Tyylisuuntana on rehellinen punk/hardcore-rymistely, joten eipä muuta kuin tutustumaan uutukaiseen.

Nykyajan Narrit” avaa pelin kelvollisella ryöpytyksellä. M.O.R.A. hyökkää päälle kuin yleinen syyttäjä eikä anna kuulijalla yhtään armoa. ”Iltasatu” pistää kierroksia vieläkin astetta isommalle, ja metallinen hardcore raikaa todella hienon kuuloisesti. Vokaaleista vastaavat neitokaiset Suvi & Piia vetävät todella hyvin yhteen ja asennettakin löytyy enemmän kuin kourallisessa metalcoren wannabe-poikia. Rosoinen punk-soundi kuuluu molempien tulkinnassa juuri, niin kuin pitääkin.

Jaksaa Jaksaa” on toinen reippaampi puristus, jossa mylly pyörii hurjaan tahtiin. ”Tänään, Tässä” taas ottaa hieman hitaamman tempon mutta sitäkin raskaamman otteen. M.O.R.A. yhdistelee varsin hyvin modernin hardcoren elementtejä vanhemman kolukunnan punkiin. ”Tyhjän Päällä” ja ”Ajan Henki” ovat myös vahvoja näyttöjä yhtyeen meiningistä. Itseäni harmittaa, etten ole koskaan onnistunut näkemään yhtyettä livenä, mutta nyt kun se on taas palannut pienten miehistönvaihdosten jälkeen lavoille, joutunee tämänkin asian korjaamaan.

”Halveksunnan Aika” ei ole aivan täydellinen timantti, mutta ehdottomasti yksi vuoden kärkijulkaisuja. Tämän ep:n eteen on tehty kovasti töitä, ja nyt voi kyllä todeta sen kannattaneen.

8/10

Kappalelista:

1.Nykyajan Narrit
2.Iltasatu
3.Jaksaa Jaksaa
4.Tänään, Tässä
5.Tyhjän Päällä
6.Ajan Henki

https://www.facebook.com/mora09hc?fref=ts